Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Μουσική
Γωνιές τραγουδιών

 

Στο θέατρο «Αθηνά» (Πατησίων και Δεριγνύ) υποδέχεται το φετινό χειμώνα ο Κώστας Χατζής. Ο καταξιωμένος συνθέτης και ερμηνευτής από τις πρώτες κιόλας μέρες του Δεκέμβρη αρχίζει να ξετυλίγει τις μουσικές του παραστάσεις, οι οποίες σφραγίζονται από τη συνεργασία του με τη στιχουργό Σώτια Τσώτου. Μαζί του και ο γιος του Αλέξανδρος Χατζής, η Αντωνία Χατζίδη και η Μαρία Αλεξίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από τη μέχρι σήμερα πορεία του, καθώς και κομμάτια από τη νέα δισκογραφική δουλιά του.

  • Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», από αύριο μέχρι και τις 12 του Δεκέμβρη, θα βρίσκεται στην «Αίγλη» της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας τραγούδια του συνθέτη, με ερμηνευτές τους Βασίλη Λέκκα, Κώστα Θωμα΅ιδη, Καλλιόπη Βέττα και Μαρία Ρουσσέα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μικρό αφιέρωμα στον Μ. Χατζιδάκι με τον Β. Λέκκα.
  • Τραγούδια των μπουάτ παρουσιάζουν κάθε Παρασκευή (11μμ), στο «Δίαυλο» (Δράκου 9), ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος και οι συνεργάτες του. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια των Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Θεοδωράκη, Λοΐζου, Μούτση και του «Νέου Κύματος», κομμάτια που έχουμε αγαπήσει. Συμμετέχει η Αθηνά Νταλιακούρα (τραγούδι) και τετραμελής ορχήστρα με επικεφαλής τον συνθέτη Βασίλη Κουμπή.
  • Τραγούδια που έχουν αντέξει στο χρόνο, συνθέτουν το πρόγραμμα, που παρουσιάζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή, στο «Σπίτι Τέχνης Λόλης» (Δεληγιάννη 5, Καλλιθέα), κι έχει επιμεληθεί η Κρινιώ Νικολάου. Ερμηνεύουν οι Νατάσσα Φλουρή και η Δέσποινα Κοντούδη.
  • Στο πρώην Κρατητήριο της Λ. Αλεξάνδρας θα στεγάσει τη μουσική σκηνή «Οδός Ονείρων», ο τραγουδοποιός Χρ. Γιαννόπουλος αυτό το χειμώνα. Από αύριο παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τραγούδια δικά του, καθώς και των Τσιτσάνη, Σιδηρόπουλου, Χατζιδάκι, Καζαντζίδη κ. ά., διανθισμένα με χιουμοριστικά στιγμιότυπα.
  • Μουσική, τραγούδια, θεατρικά δρώμενα και άλλα πολλά, κάθε Δευτέρα - Τρίτη (10μμ) και Κυριακή (8μμ), στη μουσική σκηνή «Εναλλάξ» (Μαυρομιχάλη 139). Παίζουν - τραγουδούν: Φώτης Αρμένης, Γιούλη Δανιγγέλη, Νίκος Χαλδαιάκης, Αγγελική, Σταύρος Καλός, Τζένη Οικονόμου.
  • «Τάλαντα» ονομάζεται η μουσική σκηνή, που αρχίζει να λειτουργεί την Παρασκευή, στην ομώνυμη τοποθεσία της Σύρου. Ρεμπέτικα, σμυρναίικα και νησιώτικα ηχοχρώματα διασταυρώνονται στο πρόγραμμα, την επιμέλεια του οποίου έχει ο Πέτρος Ταμπούρης.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ