Τετάρτη 28 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΣΑΜΟΥ
Μόνη ελπίδα ο δημόσιος φορέας ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

Τον αποκλεισμό της από τη σύσκεψη φορέων της Σάμου με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας για θέματα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών του νομού, καταγγέλλει η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Σάμου. Υπογραμμίζοντας τις πολιτικές προεκτάσεις του θέματος, μετά και την επιλογή της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους ναυτεργάτες και αναφέροντας τις επιπτώσεις που δημιουργεί στο νησί η απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, αναφέρει, την όξυνση των προβλημάτων με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και την επικοινωνία τους με τον Πειραιά, τη Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου. Την κατάργηση λιμανιών και τον αποκλεισμό από τον Πειραιά, με αυτόν τον τρόπο νησιών, στο όνομα πάντα της προστασίας των υπερκερδών των εφοπλιστών. Επίσης, το διαχωρισμό δρομολογίων και τη μη υποχρέωση έτσι των εφοπλιστών για τακτική σύνδεση σε ετήσια βάση χειμώνα - καλοκαίρι. Την απαγόρευση, στην ουσία, για εργαζόμενους και συνταξιούχους να ταξιδεύουν στην Αθήνα, με την έγκριση απανωτών αυξήσεων των εισιτηρίων των πλοίων αλλά και των αεροπλάνων. Επιπλέον, υπογραμμίζει σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω το ευνοϊκό καθεστώς για τους εφοπλιστές, με επιδοτήσεις γι' αντικατάσταση παλαιών καραβιών και με συνεχείς φοροαπαλλαγές που φτάνουν το 70%! Αναφέρεται επιπλέον, στην όξυνση των προβλημάτων των ναυτεργατών και στην εκμετάλλευσή τους από τη μία, ενώ από την άλλη η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εφοπλιστών, στη βία, στην τρομοκρατία και την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών.

Τέλος, τονίζει τη μόνη λύση προοπτικής και ελπίδας, την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής, τη διεκδίκηση από όλους τους νησιώτες δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, με σταθερή και φτηνή συγκοινωνία και την άμεση απόσυρση της χουντικού τύπου πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ