Κυριακή 11 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ετοιμάζονται για νέους αγώνες!

Εντείνονται οι προετοιμασίες για τους νέους αγροτικούς αγώνες στη Θεσσαλία. Το Σεπτέμβρη, στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο, μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού με κάλεσμα της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης

Για την ανάπτυξη μαζικών και ενωτικών αγώνων μέχρι την τελική δικαίωση, προετοιμάζονται οι βαμβακοπαραγωγοί της Θεσσαλίας. Η πρόσφατη απόφαση της Κομισιόν για το βαμβάκι ήρθε να δώσει καίριο πλήγμα στο ήδη συρρικνωμένο εισόδημά τους και να ξεκληρίσει πολλά μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά, επιβεβαιώνοντας τον καταστροφικό χαρακτήρα του κανονισμού της ΕΕ για το βαμβάκι, που η ίδια η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε.

Οι βαμβακοπαραγωγοί έχουν συνειδητοποιήσει, πλέον, το μέγεθος της επιχείρησης εξαπάτησής τους από την κυβέρνηση και όλους όσοι στηρίζουν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει. Δεν ξεχνούν τις ψεύτικες υποσχέσεις, που χωρίς ντροπή έδινε η κυβέρνηση για να τους παραπλανήσει, συκοφαντώντας μάλιστα όλους όσοι έλεγαν την αλήθεια και αγωνίζοταν για το δίκιο των βαμβακοπαραγωγών.

Υστερα και από την απόφαση της Κομισιόν, συνεχίζεται η κυβερνητική επιχείρηση παραπλάνησης με νέα τερτίπια, προεκλογικού χαρακτήρα, που ανέλαβε εργολαβικά ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης ζητώντας, όπως ο υπάλληλος από το αφεντικό, την άδεια της ΕΕ «για να δοθεί ενίσχυση από εθνικούς πόρους στους βαμβακοπαραγωγούς».

Ομως, οι βαμβακοπαραγωγοί της Θεσσαλίας προειδοποιούν ότι γι' αυτούς τα ψέματα τελείωσαν και πως δε θα «πέσουν» στις νέες «παγίδες» που στήνει η κυβέρνηση, αλλά θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τον αγώνα τους.

Αποφασισμένοι ν' αγωνιστούν δεν είναι μόνο οι βαμβακοπαραγωγοί, αλλά συνολικότερα ο αγροτικός κόσμος, που υποφέρει από την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, ενώ η ήδη τραγική κατάστασή τους θα χειροτερέψει αν περάσουν οι προτάσεις για την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ.

Ηδη, οι δυνάμεις της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε «σικέ» αγώνες, που όχι μόνο δεν εξυπηρετούν, αλλά πάνε κόντρα στα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς, παίρνουν αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις και καλούν τους αγρότες, ενωμένοι και αποφασισμένοι να εντείνουν την πάλη τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Το πρώτο αγωνιστικό «ραντεβού» ορίστηκε στο μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, το Σεπτέμβρη, στη ΔΕΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ