Τρίτη 6 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις σε Καβάλα - Θεσσαλονίκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από τον πυρηνικό όλεθρο που σκόρπισαν οι Αμερικανοί στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας σήμερα στις 8 μ.μ. οργανώνει εκδήλωση κατά του πολέμου και του ιμπεριαλισμού. Θ' αρχίσει με συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στο χώρο του τελωνείου στο λιμάνι της Καβάλας. Από εκεί με πορεία οι διαδηλωτές θα διασχίσουν την παραλιακή λεωφόρο. Η διαδήλωση θα καταλήξει στο πάρκο Φαλήρου, όπου θ' ακολουθήσει καλλιτεχνική εκδήλωση.

Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας καλεί όλο το λαό της πόλης να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις αυτές. Να τιμήσουν τους νεκρούς του 1945, αλλά και να δώσουν υπόσχεση συνέχισης του αγώνα ενάντια στην επιχείρηση κατατρομοκράτησης των λαών, ενάντια στη βαρβαρότητα της Νέας Τάξης και την ιμπεριαλιστική παγκοσμιοποίηση.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση, την Πέμπτη 8 Αυγούστου στις 7.30μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου, οργανώνουν η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το ολοκαύτωμα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Καλούν το λαό και τη νεολαία να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση και να τιμήσουν τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος, να απαιτήσουν την κατάργηση των πυρηνικών όπλων, τον τερματισμό του προγράμματος Εθνικής Πυραυλικής Αμυνας. Να διαδηλώσουν ενάντια στην τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών.

Με ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ σημειώνει: «Αυτή η χωρίς προηγούμενο καταστροφή που "εγκαινίασε" την πυρηνική εποχή δεν ήταν ένα ακόμα στρατιωτικό χτύπημα στα πλαίσια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Ηταν μια σαφής απειλή από τις ΗΠΑ ενάντια σ' όλους τους λαούς του κόσμου, ένα προμήνυμα του τι θα περίμενε όποιον τολμούσε ν' αντισταθεί στον ιμπεριαλισμό. Σήμερα, δεκαετίες μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα, η ίδια πολιτική τρομοκράτησης των λαών παραμένει κυρίαρχο δόγμα των ιμπεριαλιστών και εκδηλώνεται ποικιλότροπα στα πλαίσια του ψευδεπίγραφου πολέμου κατά της τρομοκρατίας».

Για το φιλειρηνικό κίνημα και τη νεολαία είναι σαφές ότι για να «εξαλειφθεί οριστικά η απειλή του πολέμου για όλο τον κόσμο, πρέπει να δοθεί απάντηση στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, να εκφραστεί μαζικά και αποφασιστικά η αλληλεγγύη στους λαούς που αντιστέκονται», καταλήγει η ΕΔΥΕΘ.

Και καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ