Τρίτη 6 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αύγουστος κινηματογράφου και μουσικής

«Κινηματογράφος και πόλη», τιτλοφορείται το φετινό κινηματογραφικό αφιέρωμα, που διοργανώνεται στα Χανιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Αυγούστου Αρχιτεκτονικής» του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου. Οι προβολές στο Δημοτικό Κινηματογράφο Κήπου στα Χανιά άρχισαν χτες με τις «Νύχτες με πανσέληνο» του Ερίκ Ρομέρ και «Τα χέρια πάνω από την πόλη» του Φραντζέσκο Ρόζι. Ακολουθούν: 12/8: «Εύα» του Τζόζεφ Λόουζι, «Θαύμα στο Μιλάνο» του Βιτόριο Ντε Σίκα. 19/8: «Ηταν ένας τραγουδιστής Κοτσύφης» του Οτάρ Ιοσελιάνι, «Τόκιο Στόρι» του Γιασουζίρο Οζου. 25/8: «...Στο Βαλπαράιζο» του Γιόρις Ιβενς, 26/8: «Μαγική πόλη» του Νίκου Κούνδουρου - δημόσια συζήτηση με τους επιμελητές του αφιερώματος.

Στα Χανιά, επίσης, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού» που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης. Το μουσικό μέρος περιλαμβάνει ακόμη συναυλίες των: Γιάννη Κότσιρα και Δημήτρη Μπάση (σήμερα), Θάνου Μικρούτσικου και Χρήστου Θηβαίου (Πέμπτη), «Τα τραγούδια της Λιλιπούπολης» με τους Σπύρο Σακκά, Σαβίνα Γιαννάτου, Αντώνη Κοντογεωργίου, Μαριέλλη Σφακιανάκη (12/8), συναυλία Ελένης Τσαλιγοπούλου, Νίκου Πορτοκάλογλου, Γιώργου Ανδρέου (19/8), συναυλία με κρητικές μαντινάδες από το συγκρότημα «Αχός» (25/8), εκδήλωση με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χανίων (2/9), συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων (6/9), Κρητικό Πανηγύρι (22/9).

  • Εγκαινιάστηκε ο «7ος Κύκλος» των διεθνών εκθέσεων που διοργανώνει το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης «Ομμα», στα Χανιά (Ελ. Βενιζέλου 43). Ο κύκλος αυτός παρουσιάζει έργα 5 καλλιτεχνών από Ελλάδα, Ν. Αφρική, Αμερική και Αυστραλία. Είναι μια ξεχωριστή και εντυπωσιακή έκθεση, που χαρακτηρίζεται από τη διαφορετικότητα των καλλιτεχνών, όσον αφορά στο θέμα, στο ύφος, στις τεχνικές και το στιλ. Πρόκειται για μια ενότητα που τη χαρακτηρίζει η αρμονία των αντιθέσεων. Στην έκθεση παρουσιάζουν έργα τους οι: Χαράλαμπος Θεμιστοκλέους, Ρίτσαρντ Σμιθ, Κέιτ Πίκαρντ, Σον Μάικλ Κένι και Λίζα Ρότζενμπουκ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ