Κυριακή 28 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΚΕΝΑΝΤΙ ΖΙΟΥΓΚΑΝΟΦ
Ο κρατικός εξτρεμισμός των ΗΠΑ απειλεί τον πλανήτη

ΜΟΣΧΑ (ανταπόκριση ΒΛ. ΜΑΣΙΝ).--

Στο βαθμό που αυξάνουν τα οικονομικά σκάνδαλα στις ΗΠΑ, βουλιάζουν οι χρηματαγορές, κλονίζεται το αμερικανικό νόμισμα, γίνεται όλο και πιο αισθητή η αύξηση της επιθετικότητας στη ρητορική και τις ενέργειες του Λευκού Οίκου. Σχετικά μ' αυτό, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΡΟ στην Κρατική Δούμα, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, απαντώντας πρόσφατα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια οι ΗΠΑ επεξεργάστηκαν μια μεθοδολογία επίλυσης των κρισιακών προβλημάτων της οικονομίας τους με στρατιωτικοπολιτικά μέσα - όπως ήταν οι βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία, η κυνική εκμετάλλευση των γεγονότων της 11ης Σεπτέμβρη και η στρατιωτική επιχείρηση στο Αφγανιστάν, η απειλή επέμβασης στο Ιράκ. «Ο κρατικός εξτρεμισμός και, πριν απ' όλα, ο εξτρεμισμός της χρηματιστικής ολιγαρχίας των ΗΠΑ και των συνεργών τους απειλεί σήμερα όλο τον πλανήτη. Οι τρεις πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ ξεπερνούν ως προς τα έσοδά τους τις 48 φτωχότερες χώρες του πλανήτη, μαζί. 360 δισεκατομμυριούχοι είναι πλουσιότεροι από 2,3 δισεκατομμύρια κατοίκους της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής... Σήμερα εφαρμόζεται η στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών, η ουσία της οποίας είναι:

-- στην οικονομία, να σφετεριστεί όλους τους πόρους του πλανήτη,

--στην πολιτική, να ορκιστούν όλοι "ή είσαι με μας ή είσαι τρομοκράτης",

-- στο στρατιωτικοτεχνικό τομέα να πετύχουν την απόλυτη παγκόσμια υπεροχή», υπογράμμισε ο ηγέτης του ΚΚΡΟ.

Από την άλλη μεριά, «στον πνευματικό τομέα επιβάλλονται τα πρότυπα του αμερικανικού τρόπου ζωής, ασυμβίβαστα με τις εθνικοπολιτισμικές παραδόσεις άλλων χωρών και λαών. Πραγματοποιείται μια ισχυρότατη πολιτιστική - πληροφοριακή επίθεση των ΗΠΑ, που στηρίζεται στα τελευταία επιτεύγματα στον τομέα των πληροφορικών τεχνολογιών», σημείωσε ο Ζιουγκάνοφ. Αναφερόμενος στη Ρωσία, επισήμανε ότι βρέθηκε στο επίκεντρο αυτής της αντιπαράθεσης και η αιτία είναι ή ίδια - οι πλουσιότατοι φυσικοί πόροι της χώρας.

Κατά της Ρωσίας για την ώρα δεν εφαρμόζονται στρατιωτικά μέσα, αλλά πληροφορικά - ψυχολογικά που αποβλέπουν στην καταστροφή των βάσεων της κρατικής προστασίας, στην ψυχολογική πίεση του πληθυσμού και στην ενίσχυση της οικονομικής ολιγαρχίας που συνδέεται με τη Δύση. Σε σχέση μ' αυτό, «το ΚΚΡΟ είναι ο κύριος στόχος αυτής της νέας επίθεσης, ώστε να εμποδιστεί να δημιουργήσει πλατύ συνασπισμό των αριστερών, πατριωτικών δυνάμεων, να μην επιτραπεί στη Ρωσία να γίνει το κέντρο έλξης των δυνάμεων κατά της παγκοσμιοποίησης», πρόσθεσε ο Ζιουγκάνοφ και κατέληξε: «Είμαι πεπεισμένος ότι το κόμμα μας θα αντέξει σ' αυτή την επίθεση, όπως και σε όλες τις προηγούμενες. Οι ιδέες μας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της καλοσύνης, της φιλίας των λαών, του πατριωτισμού δεν μπορούν ούτε να απαγορευτούν, ούτε να εξοντωθούν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δολοφονική επίθεση κατά συνδικαλιστή του ΚΚΡΟ(18/2/2010)
Μαζικές κινητοποιήσεις(29/8/2007)
«Εξτρεμισμός»(16/6/2002)
Η αμερικάνικη πολιτική δημιουργεί την τρομοκρατία(28/9/2001)
Ευνοϊκότερο κλίμα για τις επενδύσεις(3/2/1996)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ