Πέμπτη 18 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΣΑΚΕ
«Κλειστόν μέχρι... νεοτέρας»

«Κλειστόν μέχρι νεοτέρας». Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ και το θέμα είναι ότι παραμένει άγνωστο το πόσο θα συνεχιστεί. Η παράταση του «λοκ άουτ» που αποφασίστηκε χτες, μετά την τρίωρη γενική συνέλευση των μελών του ΕΣΑΚ, σημαίνει πρακτικά τη συνέχιση του.... παγώματος των κινήσεων των ομάδων. Αρα, όπως δείχνουν τα πράγματα, πριν τα τέλη Οκτώβρη αποκλείεται να δούμε δράση σε εσωτερικό επίπεδο, ενώ παράλληλα καμία ομάδα δεν μπορεί να υπογράψει συμβόλαια συνεργασίας με τους παίκτες ή να καταθέσει μισθούς.

«Διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρξε καμία εξέλιξη σχετικά με την προώθηση στο υπό επεξεργασία σχέδιο νόμου κι έτσι αποφασίσαμε να συνεχίσουμε το λοκ άουτ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Μανόλης Παπακαλιάτης, διευκρινίζοντας ότι η συγκεκριμένη ενέργεια ενδέχεται να κρατήσει επί μακρόν. Μάλιστα, χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η «η έναρξη του πρωταθλήματος αναστέλλεται τουλάχιστον έως τις 26 Οκτωβρίου του 2002» αν και όπως τόνισε, τα πάντα μπορεί να αλλάξουν αλλά αυτό εξαρτάται από τη στάση της Πολιτείας. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Θανάση Γιαννακόπουλου: «Δεν έχουμε εγγυήσεις. Δεν έχει αλλάξει τίποτε και μέσα στα σχέδια του ΕΣΑΚΕ είναι να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα εάν δε δικαιωθούμε».

Η συγκεκριμένη απόφαση, βέβαια, δε βρήκε ομόφωνη στήριξη, καθώς στη γενική συνέλευση δεν έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ και του Αμαρουσίου, ενώ ο Αρης διά του εκπροσώπου του Γιάννη Δαμιανίδη μειοψήφησε. Οπως εξήγησε ο εκπρόσωπος των «κιτρίνων», «δεν είναι δυνατόν να γίνει διάλογος με την Πολιτεία και η τελευταία να αισθάνεται ότι είναι υπό πίεση».

Πάντως μέσα στην προσεχή βδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στις τρεις πλευρές (ΕΣΑΚΕ, ΕΟΚ, Πολιτεία) κι ελπίδα όλων των παραγόντων είναι ότι σε αυτή θα βρεθεί κάποια λύση.

Τα εσωτερικά προβλήματα

Η κόντρα του ΕΣΑΚΕ με την Πολιτεία σχετικά με το καινούριο αθλητικό νομοσχέδιο δεν είναι η μόνη, αφού καλά... κρατεί και η μάχη του Συνδέσμου με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Τα στελέχη του ΕΣΑΚΕ δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους για τη συγκεκριμένη κρίση, ενώ ο πρόεδρος του Συνδέσμου έδειξε διάθεση ακόμη και αποχώρησης από το πόστο του, εάν αυτό του ζητηθεί από τα μέλη. «Εάν τίθενται από πλευράς της Ομοσπονδίας προϋποθέσεις για το διάλογο, τότε θα πρέπει ν' αποφασίσουν τα μέλη του ΕΣΑΚΕ», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, διευκρινίζοντας παράλληλα, δε θα έχει κανένα πρόβλημα να παραιτηθεί στο μέλλον αν του ζητηθεί από τα μέλη του Συνδέσμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ