Παρασκευή 12 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Τηλεόραση
Πειρατεία... ψηλά στον Υμηττό

Ο Μ. Ανδρουλιδάκης εξακολουθεί να εκπέμπει «πειρατικά» το ραδιοφωνικό σταθμό «Πλάνετ» και τον τηλεοπτικό σταθμό «ΤΕΜΠΟ». Οι εργαζόμενοι για την «πειρατική» μετάδοση του «Πλάνετ» είχαν προσφύγει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καταγγέλλοντας το γεγονός, αφού στο ραδιοφωνικό σταθμό έχει χορηγηθεί άδεια.

Το ΕΣΡ χτες έστειλε κλιμάκιο στον Υμηττό, το οποίο διαπίστωσε τις παρατυπίες και τον παράνομο τρόπο λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού. Ο Μ. Ανδρουλιδάκης μεταδίδει όλο αυτό το διάστημα επαναλαμβανόμενο πρόγραμμα με μουσική από άγνωστη τοποθεσία και όχι από τα στούντιο του σταθμού, χωρίς το σήμα του «Πλάνετ». Το ΕΣΡ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται σήμερα με έγγραφό του να ζητήσει από τον ιδιοκτήτη του «Πλάνετ» στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης, καθώς και για τους εργαζόμενους που απασχολούνται στο ραδιοφωνικό σταθμό.

«Πειρατικά» εκπέμπει και το «TEMPO» που βγαίνει στην οθόνη με παραποιημένο σήμα. Το ΤΕΜΠΟ δεν εκπέμπει από τα στούντιο του σταθμού, αφού οι εργαζόμενοι εξακολουθούν την κατάληψη της ροής προγράμματος.

Οι εργαζόμενοι του «Πλάνετ» και του «ΤΕΜΠΟ» που εδώ και μήνες αγωνίζονται για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, έχουν προγραμματίσει για την ερχόμενη Τετάρτη συνάντηση με τον υπουργό Τύπου Χρήστο Πρωτόπαππα. Την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει μια διαμαρτυρία με χάπενιγκ έξω από το υπουργείο Τύπου. Να σημειωθεί ότι προχτές ο υπουργός Τύπου είχε δηλώσει πως το θέμα του «Πλάνετ» βρίσκεται στο ΕΣΡ, το οποίο «έχει ζητήσει όλα τα στοιχεία» και είναι σε θέση «να κρίνει εάν ή όχι ο ραδιοφωνικός σταθμός τηρεί ή δεν τηρεί τους κανόνες της άδειάς του». Διευκρίνισε, μάλιστα, πως οι άδειες δεν είναι πια στα... χέρια της κυβέρνησης.

Την ερχόμενη βδομάδα οι εργαζόμενοι δεν αποκλείεται να έχουν συνάντηση και με τον υφυπουργό Εργασίας Λευτέρη Τζιόλα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ