Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στις εγκαταστάσεις της Μεγαλόπολης, ιδίως στα ορυχεία, είναι καταδικασμένοι σε ένα «μεροκάματο τρόμου», όχι μόνο λόγω της φύσης της δουλιάς τους, αλλά και λόγω της πολιτικής κυβέρνησης και διοίκησης
Στο πρόσφατο ατύχημα, από την καθίζηση - κατολίσθηση στο ορυχείο Κυπαρισσίων, για μία ακόμα φορά από τύχη δε θάφτηκαν κάτω από τον μαύρο λιγνίτη έξι εργαζόμενοι. Δεν ήταν όμως ένα μεμονωμένο ατύχημα. Την τελευταία 15ετία, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, έχουν συμβεί εκατοντάδες μικρά και μεγάλα ατυχήματα, για πολλά από τα οποία δεν υπάρχει καταγραφή, ούτε ως απλή αναφορά στην αστυνομία. Επιπρόσθετα, για όσα από αυτά γίνονται γνωστά, η διοίκηση της ΔΕΗ ρίχνει πάντα τις ευθύνες στους εργαζόμενους.
Ο «Ρ», έκανε ένα οδοιπορικό στα «μαύρα» λιγνιτωρυχεία της Μεγαλόπολης και συζήτησε με τους εργαζόμενους που κατήγγειλαν για το πώς βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους καθημερινά όλο το 24ωρο και τις αιτίες. Αιτίες, όπως η μείωση του προσωπικού τα τελευταία χρόνια και η παράλληλη αξίωση της διοίκησης για αύξηση της παραγωγής, που οδηγεί στην εντατικοποίηση της εργασίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δυνατότητα των εργαζομένων να αντιμετωπίζουν έκτακτα περιστατικά. Η ανυπαρξία μελετών και εδαφοτεχνικού γεωλόγου και άλλου επιστημονικού προσωπικού ώστε να εξετάζεται καθημερινά η ασφάλεια του εδάφους. Η παντελής ανυπαρξία ακόμα και απλών μέτρων προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας και γιατρού εργασίας, αν και υπάρχει ιατρείο για έκτακτα περιστατικά. Ακόμα, καταγγέλλουν τη στάση των ηγεσιών των σωματείων τους, που μία βδομάδα μετά το τελευταίο ατύχημα το μόνο που έχουν κάνει, είναι να συσκεφτούν με τη διοίκηση, κάτι που επαναλαμβάνεται για κάθε ατύχημα που συμβαίνει, αφού σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση «κουκουλώνουν» τα ατυχήματα που γίνονται κάθε φορά, με τρομοκρατία αλλά και «ανταλλάγματα» στους εργαζόμενους.