Τρίτη 2 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τραυματίστηκαν τρεις εργάτες

Για ένα ατύχημα τόσο το ΚΕΠΕΚ όσο και η αστυνομία απάντησαν ότι δε γνώριζαν τίποτα ένα μήνα μετά!

Την έλλειψη των μέτρων ασφάλειας και την εντατικοποίηση της εργασίας που επιβάλλει το μεγάλο κεφάλαιο πληρώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι με την ίδια τους τη ζωή ή στην «καλύτερη» περίπτωση με τραυματισμούς. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση αρέσκεται στο να στέλνει δελτία Τύπου για το πόσους ελέγχους έκανε η αρμόδια υπηρεσία, αλλά χωρίς να παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των ζωών των εργαζομένων.

Την προηγούμενη Πέμπτη 27.6.2002, σύμφωνα με πληροφορίες, στο εργοστάσιο της «Coca - Cola» στην Αθήνα, 25χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε σοβαρά, πέφτοντας από ύψος περίπου τριών μέτρων και ενώ εκτελούσε εργασίες συντήρησης σε ταράτσα κτιρίου. Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο ΚΑΤ.

Σοβαρό τραυματισμό υπέστη ένας ακόμα εργαζόμενος, με αποτέλεσμα να χάσει το ένα μάτι και ο οποίος δούλευε σε έργο της εταιρίας «Παντεχνική» στην περιοχή του Σκαραμαγκά. Την Πέμπτη, 20.6.2002, χημικά διογκούμενο τσιμέντο, εκτονώθηκε και έπεσε πάνω στο πρόσωπο του 35χρονου Κ. Μπουζούκα.

Ο Κ. Μπουζούκας έχει χάσει το μάτι του και νοσηλεύεται στο Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας στην εντατική. Η αναγγελία του ατυχήματος από την εταιρία προς το αρμόδιο ΚΕΠΕΚ δεν περιέγραφε τη σοβαρότητα του τραυματισμού, απλά ανέφερε το ατύχημα.

Ενα άλλο περιστατικό σοβαρού τραυματισμού οικοδόμου, που σημειώθηκε στα μέσα Μάη στο Περιστέρι, δείχνει ξεκάθαρα την αναποτελεσματικότητα των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους για τον έλεγχο των μέτρων ασφάλειας, αλλά και για την καταγραφή των τραυματισμών ή των θανάτων των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα στις 16 Μάη ο οικοδόμος Σπύρος Τσούκαλος έπεσε από τον τρίτο όροφο οικοδομής στο Περιστέρι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Το συγκεκριμένο περιστατικό δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα, από όπου και το έμαθε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στις αρχές Ιούνη. Το Συνδικάτο στις 11 Ιούνη απέστειλε έγγραφα στο ΚΕΠΕΚ Αθηνών και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Ενα σχεδόν μήνα μετά το περιστατικό τόσο το ΚΕΠΕΚ όσο και η αστυνομία απάντησαν ότι δε γνώριζαν τίποτα!

Η δυσλειτουργία των υπηρεσιών - που ανάγλυφα αναδεικνύεται από το συγκεκριμένο γεγονός και που δεν είναι το μόνο - οφείλεται στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Είναι αυτή που βάζει ουσιαστικά τα εμπόδια στις υπηρεσίες, μην καλύπτοντας τις ανάγκες που έχουν σε προσωπικό ή σε υλικοτεχνική υποδομή. Είναι η ίδια πολιτική που όχι μόνο αφήνει την εργοδοσία να δρα ανεξέλεγκτα, αλλά ενισχύει την ασυδοσία της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ