Πέμπτη 2 Απρίλη 2026
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Συνεχίζουν αγωνιστικά, απορρίπτοντας τις συμβάσεις έργου στον ΕΛΚΕ

Με μαζική συμμετοχή οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Αθήνας (ΕΚΠΑ) έδωσαν χθες άλλη μια δυναμική απάντηση στην προσπάθεια του Ιδρύματος για αλλαγή των συμβάσεων εργασίας στους νέους εργαζόμενους που θα απασχολούνται σε έργα του ΕΛΚΕ (Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων - Ερευνας).

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας για το ΕΚΠΑ που είχε κηρύξει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) και της στάσης εργασίας για τα υπόλοιπα Ιδρύματα της Αθήνας, έκαναν συγκέντρωση στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή και συμβασιούχων ερευνητών, με βάση σχετική απόφαση του σωματείου τους (ΣΣΕΔΑ), αλλά και φοιτητών.

Οι εργαζόμενοι απορρίπτουν την απόφαση που οδηγεί κάθε νέο εργαζόμενος στα έργα του ΕΛΚΕ να προσλαμβάνεται με «μπλοκάκι», που εδράζεται στον αντιδραστικό νόμο Κεραμέως για τα ΑΕΙ και στο συνολικό αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο, χτυπώντας ακόμα περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματά τους (άδειες, προστασία μητρότητας, ΒΑΕ, επίδομα ανεργίας, τριετίες, ενιαίο μισθολόγιο, επιβαρύνονται με ΦΠΑ κ.ά.).

Στη χθεσινή τους συγκέντρωση επεδίωξαν συνάντηση με την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, που όμως απουσίαζε στη Σύνοδο του Πρυτάνεων. Διαμήνυσαν ότι θα συνεδριάσουν τα συλλογικά τους όργανα για να προσδιορίσουν τις νέες αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, ενώ ήδη έχει οριστεί ο αγωνιστικός σταθμός της πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας στις 13 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την έναρξη της εποποιΐας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ