Πέμπτη 27 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
Απέκλεισαν την Ενωση για το χαράτσι του ΟΣΔΕ

Σε απόγνωση έχουν φτάσει οι ελαιοπαραγωγοί στα Μεσκλά των Χανίων, όπου επιδότηση ακούνε και επιδότηση δε βλέπουνε. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τους αναγκάζει η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών να πληρώσουν κιόλας από 20 έως 200 ευρώ για να πάρουν την επιδότηση, καθώς και τα αναδρομικά για την περσινή χρονιά.

Οι αγρότες αρνούνται να πληρώσουν τα νέα χαράτσια που τους επέβαλαν από φέτος, μέσω του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Επιδοτήσεων (ΟΣΔΕ) η κυβέρνηση σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ. Και αρνούμενοι να πληρώσουν, για κάτι που δικαιούνται να λάβουν χωρίς καμία επιβάρυνση, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Χανίων. Εκεί δήλωσαν πως δε θα φύγουν εάν δεν πάρουν τις επιδοτήσεις και κατάγγειλαν το υπουργείο Γεωργίας για τη μετατροπή των Ενώσεων σε εισπράκτορες της κυβέρνησης. Ακόμα οι ελαιοπαραγωγοί στα Μεσκλά, πήγαν και στον εισαγγελέα Πρωτοδικών και ζήτησαν την παρέμβασή του.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσκλών, Δημήτρης Φιλιππάκης, σε δήλωσή του τόνισε ότι «έχουμε έτοιμα τα χαρτιά για την επιδότηση εδώ και πολύ καιρό. Τα φέραμε στην Ενωση από τις 21 του μηνός και δεν τα δέχονται, γιατί δεν τους δίνουμε το χαράτσι που ζητούν ως προκαταβολή, από 20 έως 200 ευρώ! Αυτό που ζητούν, όμως, είναι παράνομο σύμφωνα και με έγγραφο που αναφέρει ότι δε δικαιούται κανείς να παίρνει χρήματα από τις επιδοτήσεις των παραγωγών και ότι αυτή η πράξη τιμωρείται». Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι οι αγρότες δε θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ, προειδοποιώντας πως «θα περιμένουμε εδώ στα γραφεία της Ενωσης Χανίων, μέχρι να παραλάβουν τα χαρτιά και να δοθούν οι επιδοτήσεις». Και κατέληξε: «Δεν έχουμε άλλη λύση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ