Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Ιούνη 2002 - αριθ. φύλλου: 8303

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Διεθνιστική αλληλεγγύη και συντονισμός της δράσης

Σημαντικές εμπειρίες από την ανάπτυξη της πάλης των λαών και των μαζικών κινημάτων, στις διάφορες χώρες, όπως και μια δημιουργική ανταλλαγή απόψεων πάνω στη διεθνή κατάσταση, έγινε στη διάρκεια των τριήμερων εργασιών της διεθνούς συνάντησης κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Αθήνα. Στο σημερινό «Ρ» δημοσιεύεται ολόκληρη η ανακοίνωση της Διεθνούς Συνάντησης.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΜΗΝΥΜΑ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ με την κοινωνία των ναρκωτικών

Σήμερα, Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, λέμε ΝΑΙ μόνο στη διαμόρφωση ελεύθερων, αγωνιστικών προσωπικοτήτων

«Λέμε ΟΧΙ σε κάθε ναρκωτική ουσία, σε κάθε ψυχοσωματική εξάρτηση. Λέμε ΝΑΙ στη διαμόρφωση νέων, που θα είναι ώριμες και αγωνιστικές προσωπικότητες», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών.

Το ΚΚΕ υψώνει φωνή καταγγελίας, γιατί, ενώ το φαινόμενο της εξάρτησης από τα ναρκωτικά εξαπλώνεται, και μάλιστα σε όλο και νεότερες ηλικίες, η κυβέρνηση αδιαφορεί και η πολιτική της κινείται και εξαντλείται στα πλαίσια της διαχείρισης του προβλήματος. Η κυβέρνηση εμμένει στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης, του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός και έχει οδηγήσει σε πλήρη αδιέξοδο.

Πλήθος εκδηλώσεων γίνονται σήμερα, με κορυφαία τη συγκέντρωση που οργανώνει το Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) στα Προπύλαια, στις 6.30 μ.μ. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή και στα γραφεία του ΟΗΕ.

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται και η Δίμηνη Πολιτική Δράση της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, που ξεκίνησε τον Απρίλη με σύνθημα: «Μη φτιάχνεσαι στα μέτρα τους, ζήσε ελεύθερος - ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά».


ΣΕΛ.  20   -   23

Associated Press

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Αποτρόπαιο το «όραμα» του Μπους

Την «κεφαλή» του Γιασέρ Αραφάτ και της διοίκησής του, όπως και τη δημιουργία ενός προτεκτοράτου, κομμένου και ραμμένου στα μέτρα της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης, ζήτησε, ουσιαστικά, από τους Παλαιστινίους ο Αμερικανός Πρόεδρος, για να έχουν οι τελευταίοι την υποστήριξη των ΗΠΑ στη δημιουργία ενός «προσωρινού κράτους». Κι ενώ ο Τζ. Μπους παρουσίασε προχτές το πολυσυζητημένο «όραμά» του, οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στα παλαιστινιακά εδάφη συνεχίζονταν αμείωτες


ΣΕΛ.  12   -   13


ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
Στον αστερισμό του κειμένου της Αγκυρας

Πληθαίνουν τα ερωτήματα σχετικά με τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής της Σεβίλλης, σχετικά με τον ευρωστρατό, καθώς όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι αμερικανοβρετανικές ιδέες του κειμένου της Αγκυρας παραμένουν ως βασικό πλαίσιο των διαπραγματεύσεων


ΣΕΛ.  11
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Επιτροπή Νομικής Βοήθειας

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Νομικής Βοήθειας σε διωκόμενους αγωνιστές με συμμετοχή νομικών προσωπικοτήτων και πολλών μαζικών φορέων, με πρωτοβουλία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης»


ΣΕΛ.  3
Νέο προεδρείο στη ΓΣΕΒΕΕ

Ο Δημήτρης Φέτσης, επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης», που υποστηρίζεται από τη ΔΗΚΕΒΕ, είναι ο νέος πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών- Βιοτεχνών-Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ). Σε δήλωσή του στο «Ρ» μιλά για την ανάγκη αγωνιστικής παρέμβασης στο χώρο των ΕΒΕ


ΣΕΛ.  24
ΘΡΑΚΗ
Χιλιάδες πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες

Χιλιάδες πρόσφυγες κρατούνται σε άθλιες συνθήκες στον Εβρο, στη Ροδόπη και στην Ξάνθη. Κλιμάκια των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΚΚΕ επισκέφτηκαν τα «στρατόπεδα» και μίλησαν στο «Ρ»


ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ