Πέμπτη 27 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σημαντικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες

Μ' αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Θεσσαλία διοργανώνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις και προχωρούν σε άλλες παρεμβάσεις, με στόχο όχι μόνο την επισήμανση του τεράστιου μεγέθους ενός προβλήματος της νεολαίας, αλλά, κυρίως, την ανάδειξη των πραγματικών αιτιών και την υπόδειξη των αποτελεσματικών λύσεων του προβλήματος.

Ταυτόχρονα, μέσα απ' αυτές τις εκδηλώσεις προβάλλεται το πρότυπο ενός νέου ανθρώπου με ελεύθερη και αγωνιστική προσωπικότητα, η οποία πολύ δύσκολα - αν όχι ακατόρθωτα - θα πέσει θύμα οποιασδήποτε ψυχοσωματικής εξάρτησης.

Απ' αυτή την άποψη οι ενημερωτικές πρωτοβουλίες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προσφέρουν ωφέλιμη υπηρεσία στο λαό της Θεσσαλίας, που βλέπει να διογκώνεται το πρόβλημα των ναρκωτικών στην περιοχή και ανησυχεί δεόντως.

Στα Τρίκαλα οι σχετικές εκδηλώσεις του Κόμματος ξεκίνησαν στις 21.6.2002 με συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Φαρκαδώνα, όπου μίλησε η Ελένη Κοτούπα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στις 25.6.2002 έγινε συγκέντρωση με την ίδια ομιλήτρια και στο «Φρούριο» των Τρικάλων - ακολούθησε και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα - και έγινε συνάντηση με τη διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Στις ομιλίες της η Ελένη Κοτούπα αναφέρθηκε στις διαστάσεις που παίρνει το πρόβλημα των ναρκωτικών στη Θεσσαλία - μόνο στη Μαγνησία υπολογίζεται ότι υπάρχουν περί τις 3.500 χρήστες - επισημαίνοντας με έμφαση ότι, όπως δείχνουν τα στοιχεία, η χρήση των ναρκωτικών αρχίζει από την ηλικία των 13-15 ετών! Σημείωσε, ακόμα, ότι το πρόβλημα είναι συνδεδεμένο με την ανεργία, «χτυπάει» όλα τα κοινωνικά στρώματα, αλλά κυρίως τα φτωχά. Και τόνισε: «Είναι καθαρό πως ριζική λύση του προβλήματος δεν θα υπάρξει στα πλαίσια του συστήματος. Θ' αντιμετωπίζεται στο βαθμό που θ' αναπτύσσεται το λαϊκό κίνημα, θα κερδίζει έδαφος στο λαό και στη νεολαία το αγωνιστικό πρότυπο ως στάση ζωής, όταν θα αναπτύσσεται ένα πολύμορφο πολιτιστικό, μορφωτικό ρεύμα, που θα βάζει στο επίκεντρό τους τις αξίες και τα ιδανικά της συλλογικότητας, του αγώνα, της πάλης ενάντια στην οικονομική πολιτική».

Διάφορες εκδηλώσεις για τα ναρκωτικά διοργανώνει και η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 1 Ιούλη 2002, αντιπροσωπεία του Κόμματος θα έχει συναντήσεις με το Σύλλογο Οικογένειας της Θεραπευτικής Κοινότητας «Εξοδος», με το Συμβουλευτικό Κέντρο Μαγνησίας του θεραπευτικού προγράμματος της «Εξόδου» και με την Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου. Επίσης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ, όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις του ΚΚΕ για το πρόβλημα των ναρκωτικών και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 9 μ.μ. με συγκέντρωση - συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου, όπου θα μιλήσει η Ελένη Κοτούπα.

Ανάλογες εκδηλώσεις - συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών φορέων, συνέντευξη Τύπου και συγκέντρωση στη Σέκλιζα - πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα που πέρασε και στο Νομό Καρδίτσας.

Στη Λάρισα πολλές εκδηλώσεις για το πρόβλημα των ναρκωτικών, αλλά και για το ρόλο που μπορεί να παίξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση γι' αυτό το θέμα, διοργανώνει η ΚΝΕ, στα πλαίσια και του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ». Η κεντρική εκδήλωση έγινε στις 31.5.2002 στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν στο Συκούριο, στη Φαλάνη, στον Αμπελώνα και στην Αγιά.

  • Αύριο Παρασκευή, 28/6, στις 9.30 μ.μ. στο Συκούριο, με ομιλήτρια τη Μαρία Γαβαλά, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, γραμματέα του ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ.
  • Αύριο Παρασκευή, 28/6, στις 9.30 μ.μ. στη Φαλάνη, με ομιλητή τον Γ. Σκόκα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Το Σάββατο, 29/6, στις 10 μ.μ., στον Αμπελώνα, με ομιλητή τον Αγι Τρυγάζη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ