Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2026
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Κλιμακώνουν τις διεκδικήσεις με συγκέντρωση αύριο στο υπουργείο Παιδείας

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας προχωρούν αύριο Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, συνεχίζοντας τις διεκδικήσεις για μέτρα στήριξης αντί για διαγραφές, λεφτά για τις πραγματικές ανάγκες της Παιδείας αντί για τα σφαγεία των ιμπεριαλιστών, πτυχία με αξία αντί για απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας.

Η αυριανή κινητοποίηση αποτελεί παράλληλα μια πρώτη συλλογική απάντηση στο επόμενο μεγάλο χτύπημα στις σπουδές που ετοιμάζει η κυβέρνηση, την επικείμενη αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος που θα απελευθερώσει πλήρως την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, οδηγώντας στην υποβάθμιση των πτυχίων και στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας στα δημόσια.

Οπως τονίζουν στο κάλεσμά τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: «Δυναμώνουμε τον αγώνα και τη διεκδίκηση για σύγχρονες, δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές! Για πτυχία με αξία και πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα που να μας εξασφαλίζουν την πρόσβαση στο επάγγελμά μας. Καμία σκέψη για απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από τα πτυχία!

Ζητάμε στήριξη στην προσπάθειά μας να σπουδάσουμε και όχι διαγραφές! Απαιτούμε να καταργηθεί αυτός ο άδικος και ταξικός νόμος!

Απαιτούμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες μας, όχι για τους πολέμους των ιμπεριαλιστών! Δεν θα αφήσουμε τα Πανεπιστήμιά μας να μετατραπούν σε "εργαστήρια πολέμου". Θέλουμε η επιστήμη μας και η έρευνα μέσα στα Πανεπιστήμιά μας να αναπτύσσεται και να αξιοποιείται για την κάλυψη των αναγκών του εργαζόμενου λαού!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ