Αρον - άρον διάλογος με «πρόθυμους», την ίδια στιγμή που βάζει γελοία προσκόμματα στη συνάντηση με τους εκλεγμένους εκπροσώπους των δεκάδων μπλόκων
Τις νέες της άθλιες μεθοδεύσεις σερβίρει η κυβέρνηση για να υπονομεύσει και να διασπάσει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι κάθε τέτοια της προσπάθεια έχει αποτύχει παταγωδώς, κάνει ό,τι μπορεί τόσο για να συκοφαντήσει όσο και για να αποφύγει να απαντήσει συγκεκριμένα στα δίκαια αιτήματα των μπλόκων.
Συγκεκριμένα, τα 62 μπλόκα που εκφράζονται και συντονίζονται μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων συγκρότησαν στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια το Σάββατο (βλ. δίπλα) τις 2 επιτροπές (μία 25μελή από αγρότες και μία 10μελή από κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς) που όπως είχε συμφωνηθεί με την κυβέρνηση θα πήγαιναν στην προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση άφησε να διαρρεύσει άρον - άρον ένα άλλο «ραντεβού» για την ίδια μέρα, με μία 20μελή επιτροπή από κάποια ανύπαρκτα μπλόκα, όπως αυτό από όπου έχουν αποχωρήσει τα περισσότερα τρακτέρ (Πράσινα Φανάρια), και κάποιους που αυτοπροσδιορίζονται ως «αγροτοσυνδικαλιστές». Ο στόχος πασιφανής: Να αξιοποιήσει αυτούς τους «πρόθυμους» ώστε να προπαγανδίσει ότι τάχα «ικανοποιούνται τα αιτήματα» και ότι από την άλλη υπάρχουν κάποιοι «αδιάλλακτοι» που δεν το αναγνωρίζουν.
Αντί λοιπόν να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών, αξιοποιούσε τους γνωστούς πια «πρόθυμους λαγούς» που πασχίζουν εδώ και δυο βδομάδες να χαριεντιστούν μαζί της, σε μια συνάντηση με επίδικο να εκπροσωπήσουν ...τον εαυτό τους και να βάλουν πλάτη στη διάσπαση της ενότητας που επιδεικνύει το αγροτικό κίνημα όλες αυτές τις μέρες.
«Νομίζω ότι είμαστε πολύ ανεκτικοί μέχρι στιγμής», είπε χθες χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης, ομολογώντας ποιες είναι οι στοχεύσεις της κυβέρνησης. Γι' αυτό και έσπευσε να επαναλάβει τις προειδοποιήσεις για καταστολή, λέγοντας ότι πλέον δεν θα υπάρχει «καμία δικαιολογία και για τις αρχές για περαιτέρω ανοχή».
Την ίδια στιγμή επιβεβαίωσε ότι οι αιτιάσεις της κυβέρνησης είναι προσχηματικές, ξεκαθαρίζοντας ότι «ως προς τα μέτρα, είναι όσα έχουν ανακοινωθεί». Γι' αυτό λοιπόν έψαχνε τους «πρόθυμους» που θα εμφανιστούν να ...ευχαριστούν κι από πάνω για αυτά που «έχουν ανακοινωθεί».
Σε σχόλιό του για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους αγρότες το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις άθλιες και πολύμορφες μεθοδεύσεις της για να υπονομεύσει και να διασπάσει τον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων, αλιέων, με τελευταίο "επεισόδιο" την οργάνωση άρον - άρον διαλόγου με αυτούς που την παρακαλούν εδώ και έναν μήνα, βάζοντας προσκόμματα για άλλη μια φορά στη συνάντηση με τους εκλεγμένους εκπροσώπους του αγροτικού κινήματος, με σκοπό να τους συκοφαντήσει ως "αδιάλλακτους".
Οι αγρότες με την ενότητά τους και την αλληλεγγύη όλου του λαού μπορούν να ξεπεράσουν τις μηχανορραφίες σε βάρος τους και να κατακτήσουν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους».