Σάββατο 15 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΙΟΥΝΗ
Χωρίς ανάπαυση για τη συμμετοχή όλων στην απεργία και τα συλλαλητήρια

Στις 9.30 στην Ομόνοια καθορίστηκε η κεντρική προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Ενα δυνατό «χαστούκι» θα δεχτεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, από την εργατική τάξη της χώρας, που πλέον στην τελική ευθεία, τα «δίνει όλα» για την επιτυχία της Πανεργατικής - Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργίας στις 18 Ιούνη. Στόχος των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι να βάλουν «φρένο» στα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης και να προβάλλουν τα δικά τους αιτήματα για Δημόσια Υποχρεωτική Καθολική Κοινωνική Ασφάλιση που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Στην Αθήνα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) καλεί σε προσυγκέντρωση στις 9.30 στην Ομόνοια απ' όπου θα γίνει πορεία προς την κεντρική συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως στις 10.30.

Σ' αυτό το πλαίσιο, πέρα από τις αποφάσεις που έχουν πάρει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, καθημερινά πληθαίνουν οι συμμετοχές στην απεργία από πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις και μπαίνουν έτσι όλο και περισσότεροι στην υπόθεση υπεράσπισης των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων. Οι εξορμήσεις και οι περιοδείες στους χώρους δουλιάς έχουν εντατικοποιηθεί, ώστε και ο τελευταίος εργαζόμενος να κάνει κτήμα του ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο του αγώνα για να μην περάσουν οι ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση.


Οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πρωτοπόρες, δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και τη συνέχιση του αγώνα, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης και των συνδικαλιστών της, να εμποδίσουν τη σύγκρουση των εργαζομένων μ' αυτήν την κυβερνητική πολιτική.

Εργατικά Κέντρα - Ομοσπονδίες

Μέχρι σήμερα αποφάσεις έχουν πάρει τα Εργατικά Κέντρα:

Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πάτρας, Λάρισας, Φωκίδας, Αγρινίου, Αρκαδίας, Καλαμάτας, Πύργου, Λουτρακίου, Κεφαλλονιάς, Καστοριάς, Κοζάνης, Κιλκίς, Νάουσας, Σερρών, Ξάνθης, Αρτας, Λευκάδας, Σάμου, Αμαλιάδος, Ζακύνθου, Ρόδου, Μεγάρων, Κέρκυρας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Μεσολογγίου, Κορίνθου, Τρικάλων, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Απόφαση συμμετοχής έχουν πάρει επίσης:

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, η ΟΜΕ - ΟΤΕ, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Ομοσπονδία Γάλατος - Ποτών - Τροφίμων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικού Τεχνικού και Εργαστηριακού Προσωπικού των Πανεπιστημίων.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις απευθύνουν επίσης οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΤΑΕ, ΟΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Επίσης κάλεσμα στη συγκέντρωση της Αθήνας απευθύνουν: η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, το ΓΕΩΤΕΕ, ο Σύλλογος Παρασκευαστών Πανεπιστημίου Αθηνών, η Αγωνιστική Πανδημοκρατική Ενότητα Λογοτεχνών, ο Σύλλογος Δικαστικών Επιμελητών, η Παναττική Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων, η Συμπαράταξη για την Αθήνα.

Μακεδονία

Απεργιακές συγκεντρώσεις προγραμματίζονται σε:

Θεσσαλονίκη: προσυγκέντρωση ΠΑΜΕ στις 10 πμ στο Αγαλμα Βενιζέλου και συγκέντρωση στις 10.30 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Καστοριά: προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο και απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 πμ στην πλατεία Δαβάκη.

Κοζάνη: προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο και συγκέντρωση στις 10.30 πμ στην κεντρική πλατεία.

Πτολεμαΐδα: 10.30 πμ στην κεντρική πλατεία.

Κιλκίς: στις 10.30 πμ στην πλατεία Ειρήνης.

Βέροια: προσυγκέντρωση 10 πμ στην πλατεία Ωρολογίου.

Νάουσα: συγκέντρωση στις 9.30 πμ μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

Κατερίνη: 10.30 πμ στην κεντρική πλατεία.

Σέρρες: προσυγκέντρωση ΠΑΜΕ 10 πμ στην πλατεία Ελευθερίας και συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο.

Αλεξανδρούπολη: 10 πμ μπροστά από το Δημαρχείο.

Καβάλα: 10.30 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Θάσο: στις 10 πμ στο παλιό Δημαρχείο στο Λιμένα.

Κομοτηνή: 10πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Ξάνθη: 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Δράμα: προσυγκέντρωση στις 10 πμ στην πλατεία Ελευθερίας και συγκέντρωση 10.30 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Θεσσαλία

Λάρισα: 10.30 πμ. στην κεντρική πλατεία.

Βόλος: 9.30 πμ. στο Εργατικό Κέντρο.

Καρδίτσα: 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Τρίκαλα: 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Βορειοδυτική Ελλάδα

Σε συνεχή δράση με στόχο την καλύτερη διοργάνωση και επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας, στις 18 Απρίλη, βρίσκονται οι εργατοϋπάλληλοι στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Εχουν πάρει αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία όλα τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής ομόφωνα (σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στην Πρέβεζα, κατά πλειοψηφία, όπου μειοψήφησαν τρία μέλη της ΠΑΣΚΕ, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου). Επίσης σε όλες τις πόλεις θα γίνουν κοινές απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Συσκέψεις, συναντήσεις προετοιμασίας πραγματοποιούν οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών, ενώ διαρκώς προστίθενται στο μακρύ κατάλογο που ήδη έχει δημιουργηθεί, νέα πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ο στόχος των ταξικών δυνάμεων είναι αισιόδοξος, δεν πρέπει όμως να υποτιμηθεί το γεγονός ότι γίνεται μια προσπάθεια υπονόμευσης από συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ, που με άμεσες ή έμμεσες ενέργειές τους ευθυγραμμίζονται κεντρικά με την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ για να σαμποτάρουν την απεργία φτάνοντας στο σημείο να καλούν ευθέως εργαζόμενους σε απεργοσπασία με δηλώσεις τους και έντυπο υλικό. Αυτό συμβαίνει ακόμα και σε περιπτώσεις όπου τα Εργατικά Κέντρα έχουν πάρει ομόφωνες αποφάσεις συμμετοχής.

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν:

Γιάννενα: στις 10 πμ έξω από το παλιό ΕΚ Ιωαννίνων.

Αρτα: στις 10 πμ έξω από το ΕΚ. Αρτας.

Αγρίνιο: στις 10 πμ έξω από το ΕΚ. Αγρινίου.

Πρέβεζα: στις 9 πμ στο Φόρο.

Κέρκυρα: στις 10 πμ στο ΕΚ Κέρκυρας.

Ηγουμενίτσα: στις 10 πμ στην πλατεία Δημαρχείου.

Λευκάδα: στις 10 πμ στην πλατεία Αγίου Μηνά.

Ναύπακτο: στις 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Στο Μεσολόγγι η Συντονιστική Επιτροπή καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10 πμ στην κεντρική πλατεία.

Πελοπόννησος

Πάτρα: προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 9.30 πμ στην πλατεία Γεωργίου και συγκέντρωση στις 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Πύργος: συγκέντρωση στις 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Καλαμάτα: προσυγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών στις 10 πμ στο Αναψυκτήριο και συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μάρτη στις 10.30 μμ.

Τρίπολη: προσυγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών στις 9.30 πμ στο Εργατικό Κέντρο και συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 10 πμ.

Κεφαλονιά: συγκέντρωση στις 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Ζάκυνθο: συγκέντρωση στις 9.30 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Απόφαση συμμετοχής στην απεργία έχουν πάρει και το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας και το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ