Σάββατο 15 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Αρνούνται να πάρουν απόφαση για απεργία

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία απευθύνει η «Αγωνιστική Συνεργασία»

Ο,τι περνά από το χέρι τους κάνουν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, προκειμένου να μην παρθεί απόφαση για απεργία στις 18 Ιούνη και να βοηθήσουν την κυβέρνηση να χτυπήσει τις ασφαλιστικές κατακτήσεις των εργαζομένων και στη ΔΕΗ.

Αυτήν την τακτική καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία» και καλεί τις παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΣΑΔ να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στην απεργία. Πιο συγκεκριμένα, μετά από υπογραφές της πλειοψηφίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας συγκλήθηκε προχτές, Πέμπτη, το ΔΣ από όπου απουσίαζαν όλα τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ, ακολουθώντας την τακτική της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ.

«Συνειδητά --καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συνεργασία»-- προκάλεσαν έλλειψη απαρτίας για να μην παρθεί απόφαση ενίσχυσης της απεργίας. Προωθούν το συντεχνιασμό, αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, με στόχο να τους ξεκόψουν από τις κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης όλης της χώρας και να αποδυναμώσουν την πάλη τους».

Μάλιστα, όπως αναφέρει η «Αγωνιστική Συνεργασία», έκλεισαν συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί με τον υφυπουργό κοινωνικών ασφαλίσεων, για να συζητήσουν... «Αραγε --σημειώνεται-- τι μπορούν να συζητήσουν παραμονή της απεργίας; Η επίσκεψη αυτή εξυπηρετεί την προπαγάνδα της κυβέρνησης στην προσπάθεια που κάνει για υπονόμευση της απεργίας. Συγκάλεσαν ΔΣ για τη Δευτέρα το μεσημέρι. Χωρίς ντροπή ισχυρίζονται ότι το συγκαλούν μετά από το έγγραφο που κατέθεσαν τα 15 μέλη της ΓΕΝΟΠ. Η ενυπόγραφη αίτηση που έχει κατατεθεί ήταν σαφής για ΔΣ την Πέμπτη 13 Ιούνη».

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τους εργαζόμενους της ΔΕΗ να απαντήσουν στην απεργοσπαστική πρόκληση της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ και να συμμετάσχουν καθολικά στην απεργία και τις συγκεντρώσεις περιφρουρώντας τον αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ