Δυναμικό όχι στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ είπαν φορείς και κάτοικοι του δήμου Νεάπολης - Συκεών στη Θεσσαλονίκη, με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν χθες το πρωί έξω από το κατάστημα των ΕΛΤΑ στις Συκιές, που κλείνει.
Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Συκεών (ΟΓΕ), των Σωματείων συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Νομού Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Νεάπολης - Συκεών (ΣΕΒΕΝΣ), αλλά και ο δήμαρχος και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα καταδίκης της απόφασης για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ.
Με μια φωνή κάτοικοι και φορείς διαμήνυσαν ότι δεν θα επιτρέψουν να μπει «λουκέτο» σε μια υπηρεσία ζωτικής σημασίας για τον λαό της περιοχής.
Απαίτησαν να παραμείνουν τα ταχυδρομεία ανοιχτά, δημόσια και πλήρως στελεχωμένα με μόνιμο προσωπικό με ευθύνη του κράτους. Σύγχρονες, καθολικές, προσβάσιμες και φτηνές ταχυδρομικές υπηρεσίες σε κάθε δημοτική ενότητα. Να μπει τέλος στην πολιτική που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ανάγκες των ανθρώπων.
Οπως είπαν κάτοικοι της περιοχής, το κλείσιμο του καταστήματος στις Συκιές θα δυσχεράνει την καθημερινότητά τους, και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων.
«Οι συνταξιούχοι παίρνουμε τη σύνταξή μας από αυτό το κατάστημα που κλείνει και μια σειρά συνταξιούχων με προβλήματα υγείας δεν μπορούν να κατεβαίνουν στο κέντρο. Σε μια συνοικία με τόσο κόσμο, όπως είναι οι Συκιές, η απόφαση αυτή επηρεάζει όλους τους κατοίκους. Εχουν ξεπουλήσει τα πάντα, ήρθε η σειρά και των ΕΛΤΑ. Δεν θα τους το επιτρέψουμε», ανέφερε ο Χρήστος Σαλονικιός, από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ.
Για ξεδιάντροπες δικαιολογίες και προφάσεις που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ μίλησε ο Αλέξης Γουσόπουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νεάπολης - Συκεών. Και πρόσθεσε: «Οταν υπολογίζονται οι υπηρεσίες στους πολίτες με βάση το αν είναι κερδοφόρες ή κοστίζουν, τότε φτάνουν σε τέτοιες αποφάσεις, στο να τις κλείνουν. Δηλαδή να μην παρέχει πλέον τις απαραίτητες υπηρεσίες το κράτος και να τις οδηγούν, να τις σπρώχνουν στον ιδιωτικό τομέα. Είμαστε εδώ με φορείς, με συλλόγους, με όσους διαμαρτύρονται και εναντιώνονται σε αυτήν την απόφαση, ακριβώς γιατί θέλουμε και να συνεχίσουν να λειτουργούν τα καταστήματα των ΕΛΤΑ, όπως και το κατάστημα στις Συκιές, να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένων, να προσληφθεί το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό που χρειάζεται έτσι ώστε να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ και να αποκτηθεί και ο απαραίτητος εξοπλισμός που χρειάζεται».