Κυριακή 16 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αντιπαράθεση σε όλα τα μέτωπα

Με τις απεργιακές κινητοποιήσεις της περασμένης άνοιξης, με τη συμμετοχή τους στους αγώνες που οργάνωσε το ΠΑΜΕ όλο αυτό το διάστημα, χιλιάδες εργαζόμενοι αντιστέκονται, δίνουν τη μάχη ενάντια στα αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα, απαιτούν την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, διεκδικούν αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες.

Αυτή την ώρα, δυναμώνει η στράτευση για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης στις 18 Ιούνη.

Καθολική συμμετοχή στην Απεργία. Πανεργατικές - Παλλαϊκές απεργιακές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Γι' αυτό το στόχο θα δουλέψουμε μέχρι την τελευταία στιγμή.

Αυτός ο αγώνας δε σταματάει στις 18 του Ιούνη, δεν καθορίζεται από τις όποιες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Συνεχίζεται και κλιμακώνεται πολύμορφα σε όλα τα μέτωπα πάλης.

Για τους εργάτες και τις εργάτριες, για τα λαϊκά στρώματα παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της μαζικής αμφισβήτησης, της πάλης ενάντια στα κάθε λογής αντεργατικά μέτρα. Της διεκδίκησης ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης που θα εξασφαλίζει ανθρώπινες συντάξεις, δωρεάν, αναβαθμισμένες υπηρεσίες Πρόνοιας, πρόληψης και προστασίας της υγείας. Της διεκδίκησης του δικαιώματος δουλιάς, ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς.

Διεκδίκηση όλων των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων πολύ περισσότερο που η κυβερνητική επίθεση κλιμακώνεται και στοχεύει στην ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων, στην εφαρμογή νέων φορομπηχτικών μέτρων στην ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής.

Συνεχίζεται ο αγώνας σε όλα τα μέτωπα πάλης.

Οι εργάτες και οι εργάτριες, τα λαϊκά στρώματα έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της. Η υπεράσπιση και η διεύρυνση των δικαιωμάτων τους συνδέεται με την καθημερινή καταδίκη της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με την καταψήφισή τους στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές του Οκτώβρη, έχοντας κατά νου ότι πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου οξύνει και θα οξύνει στη συνέχεια ακόμα πιο έντονα τα λαϊκά προβλήματα.

Οι απαιτήσεις, η προοπτική του αγώνα αναδείχνουν στην ημερήσια διάταξη την αναγκαιότητα της αποδυνάμωσης των φορέων της κυρίαρχης πολιτικής, την επιτάγχυνση των βημάτων για τη διεύρυνση της αγωνιστικής συσπείρωσης, την ενίσχυση της οργάνωσης και της ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης, το συντονισμό της δράσης των λαϊκών στρωμάτων.

Οι εργάτες, η αγροτιά, τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης χρειάζονται το δικό τους εργαλείο, το δικό τους μέτωπο, το Λαϊκό μέτωπο που θα αντιπαρατεθεί αποφασιστικά στο μέτωπο της πλουτοκρατίας και των πολιτικών της εκπροσώπων.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να κρίνουν τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις με βάση τα ταξικά τους συμφέροντα.

Αναμφίβολα, πλατιά λαϊκά στρώματα επιδοκιμάζουν τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, διαπιστώνουν τη μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη των αγώνων για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Οι εργάτες, οι εργαζόμενοι κατανοούν ότι χάρη στην ασταμάτητη δράση των κομμουνιστών, των ταξικών δυνάμεων οργανώθηκε κίνημα αντίστασης και προβλήθηκαν ισχυρά εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, σε σύγκρουση με τη λογική της ταξικής συναίνεσης που χρησιμοποιούν οι άλλες δυνάμεις, οι συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδακαλιστικού κινήματος, για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Κατανοούν τη συμβολή του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στην οργάνωση της πάλης στους τόπους δουλιάς, στην περιφρούρηση των απεργιών, στην ανάπτυξη της ταξικής αλληλεγγύης.

Πλατιά τμήματα των εργαζομένων εκφράζουν το θαυμασμό τους για την αυτοθυσία των κομμουνιστών, των ταξικών δυνάμεων στον αγώνα των ναυτεργατών, ενάντια στην κατασταλτική επίθεση που οργάνωσε η κυβέρνηση με τους εφοπλιστές.

Τα βήματα αυτά επιβάλλεται να πάνε παραπέρα.

Η ζωή βάζει το κρίσιμο ζήτημα της ισχυροποίησης του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.

Πρόκειται για αποφασιστικό παράγοντα που συνδέεται με την ανάπτυξη της ταξικής πάλης και την πορεία της σύγκρουσης με το μεγάλο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους.

Αποτελεί προϋπόθεση για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική που θα 'χει σαν αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ