Σάββατο 25 Οχτώβρη 2025 - Κυριακή 26 Οχτώβρη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ
Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 27 Οκτώβρη

Στις 6 Νοέμβρη το επόμενο μεγάλο πανεκπαιδευτικό αγωνιστικό ραντεβού

Από τη συγκέντρωση σωματείων εκπαιδευτικών στη ΔΙΠΕ Α' Αθήνας την Παρασκευή

INTIME NEWS

Από τη συγκέντρωση σωματείων εκπαιδευτικών στη ΔΙΠΕ Α' Αθήνας την Παρασκευή
Με κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 27 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, συνεχίζονται οι αγωνιστικές παρεμβάσεις για κάλυψη όλων των ελλείψεων εκπαιδευτικών, για να μην προχωρήσουν - να ανακληθούν οι συμπτύξεις τμημάτων σε σχολεία του κέντρου της Αθήνας.

Κάλεσμα στην κινητοποίηση απευθύνουν πολλές Ενώσεις Γονέων του κέντρου της Αθήνας, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, δυναμώνοντας τη διεκδίκηση και απαντώντας και στο όργιο καταστολής που εκδηλώθηκε κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους την Πέμπτη στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας, με χτύπημα από τα ΜΑΤ.

Το μεσημέρι της Παρασκευής Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης βρέθηκαν και πάλι έξω από τη Διεύθυνση, στέλνοντας το μήνυμα ότι η καταστολή δεν θα σταματήσει τη διεκδίκηση των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των μαθητών. Εφεραν μπροστά στις ευθύνες τους κυβέρνηση, υπουργεία και Διεύθυνση Εκπαίδευσης, δηλώνοντας πως ο αγώνας θα κλιμακωθεί και δίνοντας νέο ραντεβού για την κινητοποίηση της Δευτέρας 27 Οκτώβρη. Μαζί τους βρέθηκαν εκπρόσωποι του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ.λπ.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η καταδίκη της άγριας καταστολής απέναντι σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές μέσα από ψηφίσματα και ανακοινώσεις δεκάδων Ομοσπονδιών, σωματείων και φορέων. Ανάμεσά τους και η ΑΣΓΜΕ, που τονίζει:

«Αντιμετωπίστηκαν παιδιά Δημοτικού ως "δυνάμει εγκληματίες" από τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλημάτων και τα ΜΑΤ, γιατί μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους τους ζητούσαν το αυτονόητο: Να μη χάσουν τον δάσκαλο ή τη δασκάλα τους, να μη δυσκολέψει κι άλλο η δύσκολη καθημερινότητά τους, στοιβαγμένα σαν σαρδέλες σε τμήματα 25άρια μαζί με συμμαθητές τους που έχουν ανάγκη εξατομικευμένης παράλληλης στήριξης, μέσα σε ένα σχολείο που άνοιξε φέτος με τους χειρότερους όρους των τελευταίων χρόνων». Και τονίζει πως αυτό που μέχρι τώρα βιώνουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς είναι σχολεία με εκπαιδευτικά κενά ακόμα και σήμερα, τέλος Οκτώβρη, με τα Ολοήμερα να υπολειτουργούν, φέρνοντας τους γονείς σε απόγνωση, οικογένειες που πρέπει να διαλέξουν αν το παιδί τους θα έχει παράλληλη στήριξη ή σχολικό νοσηλευτή, σχολεία που με τις νέες συγχωνεύσεις τμημάτων χάνουν όχι μόνο έναν δάσκαλο τάξης του πρωινού προγράμματος, αλλά αντιμετωπίζουν πρόβλημα συνολικά στη λειτουργία του σχολείου, αφού οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων θα πρέπει να συμπληρώσουν ώρες σε άλλα σχολεία, σχολεία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που ακόμα λείπουν εκπαιδευτικοί ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Για όλους αυτούς τους λόγους η ΑΣΓΜΕ καλεί στα συλλαλητήρια στις 6 Νοέμβρη σε όλη τη χώρα, στην Αθήνα στις 12 μ. στα Προπύλαια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ