Τη θρασύδειλη απόπειρα εμπρησμού του περιπτέρου για την προβολή του 51ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» από ομάδα φασιστοειδών στην περιοχή της Ανω Τούμπας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έδρασαν εν κρυπτώ, μέσα στη νύχτα, όπως άλλωστε το συνηθίζουν, καταγγέλλει η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τέτοιες ενέργειες, που μόνο στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν και να φοβίσουν τον λαό και τη νεολαία, έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά ότι θα πέσουν στο κενό. Επιτίθενται στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ για να βγάλουν λάδι τον πραγματικό αντίπαλο, το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, που χαϊδεύει τα αυτιά των φασιστοειδών, φτάνοντας μέχρι και στην προκλητική αποφυλάκιση του ναζί Μιχαλολιάκου.
Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν τρομοκρατούνται. Αντίθετα, τις επόμενες μέρες με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε η δυσαρέσκεια που δημιουργείται σε εκατοντάδες χιλιάδες από την αντιλαϊκή πολιτική να συναντήσει την ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, να μετατραπεί σε οργάνωση και αγώνα, να δυναμώσουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ παντού. Ετσι θα κλειστούν οριστικά στις τρύπες τους και κάθε λογής φασιστοειδή».