Τρίτη 19 Αυγούστου 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Γίναμε μάρτυρες του «μοιράζω φύκια για μεταξωτές κορδέλες»

Ανακοίνωση με αφορμή τις εξαγγελίες του κυβερνητικού κλιμακίου

Σε ανακοίνωσή της για τις εξαγγελίες του κυβερνητικού κλιμακίου από την Πάτρα, η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, επισημαίνει:

«Για άλλη μια φορά γίναμε σήμερα (σ.σ. χτες) μάρτυρες του "μοιράζω φύκια για μεταξωτές κορδέλες" σύμφωνα με τις εξαγγελίες που ανακοινώθηκαν μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, από κυβερνητικό κλιμάκιο.

Η στεγαστική συνδρομή που εξαγγέλθηκε όχι μόνο δεν επαρκεί με δεδομένο και το ύψος των ενοικίων για όσους δεν μπορούν να κατοικήσουν πλέον στο σπίτι τους, αλλά στην κυριολεξία αφήνει τους πληγέντες έρμαια στα χέρια δανείων και τραπεζών.

Η ενίσχυση για την κάλυψη των πρώτων αναγκών είναι ψίχουλα μπροστά στο εύρος των ζημιών που έχουν υποστεί νοικοκυριά και καλλιέργειες. Ούτε λόγος βέβαια για αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν για όλα τα χρόνια που θα χρειαστούν μέχρι να εξασφαλίσουν ξανά εισόδημα κυρίως από την ελαιοκαλλιέργεια. Ούτε λόγος για διαγραφή των χρεών τους.

Τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, είναι χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, χωρίς χρονοδιάγραμμα, και αυτό που θα δούμε για άλλη μια φορά είναι να στήνεται χορός εκατομμυρίων για τους εργολάβους.

Κουβέντα για μέτρα πρόληψης, για τη στελέχωση των πυροσβεστικών και δασικών υπηρεσιών.

Τι έλυσε όμως κατευθείαν η κυβέρνηση; Το 1,5 εκ. ευρώ για το ΑΧΑΪΑ PASS!!!!! Για να εξασφαλίσουν όπως είπαν την τοπική τουριστική κίνηση!!! Ζεστό χρήμα για τους ξενοδόχους της περιοχής - οι οποίοι δεν επλήγησαν από τη φωτιά - για να μπορούν οι τουρίστες να βλέπουν τα καμμένα και τα πλημμυρισμένα αργότερα σπίτια!!!

Καλούμε τον λαό να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ η οποία τον αφήνει αβοήθητο στις δυσκολίες, συνεχίζοντας το έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, κ.ά.), πιστοί στις οδηγίες και τις επιταγές της ΕΕ. Εχουν αποδείξει πάμπολλες φορές πως η προτεραιότητά τους δεν είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, αφού τέτοιες παρεμβάσεις δεν χωράνε στον κανόνα του κόστους - οφέλους.

Να πάρει την υπόθεση στα χέρια του με οργανωμένη διεκδίκηση, δράση και αλληλεγγύη. Να οργανώσει επιτροπές πυρόπληκτων παντού και να παλέψει για αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, πλήρη αναπλήρωση του εισοδήματος των αγροτών, αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, στελέχωση των πυροσβεστικών και δασικών υπηρεσιών. Να χρηματοδοτηθούν οι δήμοι που επλήγησαν από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τις πραγματικές ανάγκες.

Να βγάλει συμπεράσματα και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος για τον σοσιαλισμό που βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, που στη σημερινή εποχή είναι απόλυτα ρεαλιστικό να ικανοποιούνται».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ