Τετάρτη 13 Αυγούστου 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

Για άλλη μια φορά όλη η Ελλάδα βιώνει την πύρινη λαίλαπα με δεκάδες δασικές πυρκαγιές που προκαλούν μεγάλη καταστροφή. Τεράστιες είναι οι ζημιές και στο βιος των ανθρώπων, ενώ υπάρχουν τραυματίες. Η χτεσινή νύχτα αναμένονταν ιδιαίτερα δύσκολη για την Αχαΐα, τη Χίο, τη Ζάκυνθο, την Πρέβεζα, την Αρτα και την Αιτωλοακαρνανία.

Αποδεικνύεται ξανά και ξανά ότι η χώρα είναι αθωράκιστη απέναντι τις πυρκαγιές, κάνοντας θρύψαλα τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για την «ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού»! Παντού καταγράφονται ελλείψεις, οι δυνάμεις και τα μέσα δεν επαρκούν. Οσο και να προσπαθούν η κυβέρνηση και τα φερέφωνά της στα ΜΜΕ, να παρουσιάζουν την κατάσταση ως «έκτακτη» με «ακραίες συνθήκες», δεν μπορούν να κρυφτούν οι εγκληματικές ευθύνες του κράτους, της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Γιατί ενώ είναι γνωστές οι κλιματικές αλλαγές και οι επιστημονικές γνώσεις μπορούν να προβλέψουν τα φαινόμενα, δεν λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα πρόληψης. Παραμένουν διαλυμένες οι δασικές υπηρεσίες, χωρίς επαρκές προσωπικό και μέσα για τη σωστή διαχείριση των δασών, τα οποία αντιμετωπίζονται ως πεδίο εκμετάλλευσης για το κέρδος και η προστασία τους ως κόστος για το κράτος.

Ολα αυτά δεν είναι φυσικό φαινόμενο, αλλά αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και του κράτους, που αφήνει ανυπεράσπιστο τον λαό επειδή υπερασπίζεται την κερδοφορία των ομίλων και με τη στροφή στην πολεμική οικονομία.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ