Το καθιερωμένο λαϊκό γλέντι εντάσσεται φέτος στην προετοιμασία για να πάρει απάντηση το νομοσχέδιο της 13ωρης δουλειάς
Η εκδήλωση περιλαμβάνει έντεχνο και λαϊκό τραγούδι με τους ΧΑΓΙΑΛ, εργατικό τραγούδι με μουσικούς της πόλης και δημοτικό γλέντι με την ορχήστρα του Β. Παπαγεωργίου. Θα παρουσιαστεί επίσης αφιέρωμα με τίτλο «Του ρολογιού το διάβα στους αιώνες - θα πάψουμε ανάποδα να κυλά».
Η εκδήλωση, με το μαχητικό σύνθημα «Στην οργάνωση η δύναμη - Στον αγώνα η ελπίδα!», συνδυάζεται με την προετοιμασία των σωματείων να δώσουν μαζική, συντονισμένη απάντηση στο νομοσχέδιο - έκτρωμα για το 13ωρο που σχεδιάζει η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή.
Τις επόμενες βδομάδες μάλιστα σχεδιάζεται να ξεδιπλωθεί πλατιά καμπάνια εξορμήσεων σε χώρους δουλειάς και γειτονιές με το τετρασέλιδο φυλλάδιο των σωματείων, που φωτίζει τις συνέπειες του νομοσχεδίου και καλεί σε μάχη για την απόκρουσή του.
Σε αυτό το πνεύμα, η εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων λειτουργεί ως προειδοποίηση: «Δεν θα περάσει το νομοσχέδιο - έκτρωμα. Η απάντηση θα είναι μαζική και απεργιακή». Οπως ξεκαθαρίζουν: «Οργάνωση - η δύναμή μας! Αγώνας - η ελπίδα μας!».
Τέλος, στο φυλλάδιο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα 13 χρόνια των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου. Παιδιά εργατικών και λαϊκών οικογενειών στηρίχτηκαν δωρεάν, με επιτυχίες στις σχολές και κυρίως με το μήνυμα ότι «το μέλλον δεν χαρίζεται - κατακτιέται με οργάνωση και αγώνα». Τα μαθήματα αυτά αποτελούν έμπρακτο δείγμα του τι σημαίνει ταξική αλληλεγγύη: Οχι φιλανθρωπία, αλλά συλλογική στήριξη, χειραφέτηση και δύναμη.