Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Με μεγάλη συμμετοχή και φέτος το καθιερωμένο γλέντι αλληλεγγύης

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε την περασμένη Τρίτη, στην κεντρική πλατεία της πόλης, το καθιερωμένο πλέον γλέντι αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και των σωματείων του. Στο γλέντι, που οργανώθηκε για έκτη χρονιά, εργαζόμενοι και άνεργοι συζήτησαν για τις μάχες του επόμενου διαστήματος, ενημερώθηκαν για τα «Λαϊκά Μαθήματα» και άλλες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου, ενώ διασκέδασαν με παραδοσιακή μουσική και ηπειρώτικο γλέντι.

Τόσο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου όσο και οι μουσικοί που πήραν τη σκυτάλη αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στην απώλεια του καλλιτέχνη Σταύρου Καψάλη, που κάθε χρόνο άνοιγε το γλέντι στην πλατεία, με δημοτικά τραγούδια «τραγουδώντας τον πόνο, τη χαρά και την αγωνία του λαού».

Εκ μέρους των καθηγητών των «Λαϊκών Μαθημάτων», σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Παναγιώτα Γρηγοριάδου. «Δεν θα σταματήσουμε να βοηθάμε όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά της τάξης μας να προοδεύουν στο σχολείο και στη ζωή τους. Να τους δίνουμε εφόδια κι ευχόμαστε να γίνουν αυτοί οι αυριανοί "πολλαπλασιαστές" της ταξικής αλληλεγγύης, μέχρι να καταφέρουμε να φτιάξουμε αυτήν την κοινωνία που λέει και το σημερινό μας σύνθημα "Χωρίς εκμετάλλευση - πολέμους - προσφυγιά"», σημείωσε ανάμεσα σε άλλα.

Στην επίθεση της κυβέρνησης με στόχο να ξεμπερδεύει με όσα δικαιώματα κρατήθηκαν με σκληρούς αγώνες μέσα στην κρίση και να ολοκληρώσει το καθεστώς εργασιακής ζούγκλας, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Νίκος Εξαρχος.


«Απέναντί τους χτίζουμε ένα κίνημα που διεκδικεί σύγχρονους όρους δουλειάς, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, διεύρυνση των κοινωνικών παροχών. Κίνημα ζωντανό που θα σφυρηλατεί την ενότητα των εργαζομένων μέσα στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, με σωματεία πραγματικά με δράση και υπόσταση, ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων σε συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες και όχι εργοδοτικούς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς που στήνονται από εργοδότες, κυβερνήσεις, νόθες διαδικασίες και μπράβους της νύχτας. Με σωματεία ταξικά σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς», τόνισε από το βήμα της εκδήλωσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ