ΑΜΑΖΟΝΙΑ.- Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συντριβή αεροπλάνου τύπου Cessna C-208B σε περιοχή του Αμαζονίου, το οποίο ανήκε στον στρατό της Βενεζουέλας. Τρεις από τους επιβαίνοντες στο αεροπλάνο ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια. Η συντριβή συνέβη σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο του Πουέρτο Αγιακούτσο, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Αμασόνας, στη νότια Βενεζουέλα, και μεταξύ των επιβατών ήταν και ιθαγενείς της φυλής Γιανομάμι, ενώ στους επιζώντες είναι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους.
ΛΟΥΑΝΤΑ.- Σημαντική αύξηση παρουσίασε χτες ο αριθμός των θυμάτων της βίαιης κρατικής καταστολής διαδηλώσεων απέναντι στην (αυξημένη κατά 33%) ακρίβεια των καυσίμων, στις πολύ μεγάλες αυξήσεις στα κόμιστρα ταξί και στα εισιτήρια λεωφορείων στην πρωτεύουσα Λουάντα και σε άλλες επτά μεγάλες πόλεις της πετρελαιοπαραγωγού Αγκόλα. Στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν ότι μέχρι χτες, τρίτη μέρα διαδηλώσεων και ταραχών, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 22 άνθρωποι, τραυματίστηκαν άλλοι 197 και συνελήφθησαν, κυρίως ως ύποπτοι για λεηλασίες καταστημάτων, 1.214 άτομα.
ΑΜΠΟΥΤΖΑ.- Σαρωτικές πλημμύρες πλήττουν τις τελευταίες μέρες τη βορειοανατολική Νιγηρία, έχοντας προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 23 ανθρώπων, ενώ χιλιάδες είναι οι άστεγοι πλημμυροπαθείς.