Πέμπτη 31 Ιούλη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ρωσική απάντηση στις απειλές Τραμπ κατά του Ιράν

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα καταδίκασε τις απειλές ηγετών που στρέφονται κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, επισημαίνοντας ότι «η Ρωσία καταδικάζει σθεναρά τέτοιες εκκλήσεις για στρατιωτικές επιχειρήσεις». Η ίδια τόνισε πως η ρωσική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει εναντίον στρατιωτικών επιθέσεων σε σχέση με «διαφορές και παρεξηγήσεις ή αντιφάσεις» για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνεται κοινή πρακτική και διεθνής υπόθεση ρουτίνας η εξαπόλυση στρατιωτικών επιθέσεων σε πυρηνικές εγκαταστάσεις που είναι εγγυημένες από την ΙΑΕΑ», κατέληξε η Ζαχάροβα.

Οι δηλώσεις της ήταν έμμεση πλην σαφής απάντηση σε πρόσφατες απειλές του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι αν το Ιράν ξαναρχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, οι ΗΠΑ «θα το εξαλείψουν γρήγορα».

Τη Δευτέρα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί είχε απαντήσει πρώτος στις απειλές Τραμπ, λέγοντας ότι η χώρα του θα ανταποδώσει με τρόπο «πιο αποφασιστικό» σε περίπτωση νέων αμερικανικών ή ισραηλινών επιθέσεων.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ