Στη διάρκεια της απεργίας, που «νέκρωσε» ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια έργα της χώρας, έγινε συγκέντρωση στο εργοτάξιο που βρίσκεται στην οδό Ευελπίδων. Ο Βασίλης Κλουβάτος, πρόεδρος του Σωματείου, αναφέρθηκε στην απόλυτη επιτυχία της απεργίας, σημειώνοντας ότι αποτελεί συνέχεια της απεργίας που έγινε στις 18 Ιούνη. Τόνισε παράλληλα τον κοινό βηματισμό εργατοτεχνιτών, μηχανικών, χειριστών κ.ά., ο οποίος εκφράζεται και με τα κοινά αιτήματά τους, δίνοντας έτσι απάντηση στην εργοδοσία, που για άλλη μια φορά προσπαθεί με διάφορους τρόπους να τους διαιρέσει και να αποδυναμώσει τον αγώνα τους.
Στην απεργιακή συγκέντρωση παρευρέθηκαν το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ).
Ο Παναγιώτης Γάκιας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, ανέδειξε ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου έχουν απέναντί τους μια αδίστακτη εργοδοσία και τόνισε πως το νομοσχέδιο για τη διεύρυνση της δυνατότητας 13ωρης εργασίας και σε έναν μόνο εργοδότη πρέπει να απαντηθεί αγωνιστικά από τους εργαζόμενους. Επίσης, ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, πρόεδρος του ΣΜΤ, επεσήμανε την αξία του κοινού αγώνα των μηχανικών με τους άλλους εργαζόμενους, ενώ αναφερόμενος στα κέρδη που σημειώνουν οι κατασκευαστικές εταιρείες ξεκαθάρισε ότι βγαίνουν από το χτύπημα των μισθών και των μεροκάματων.
Ακόμα, έγινε συζήτηση για την παραπέρα οργάνωση του αγώνα και τον εμπλουτισμό του πλαισίου αιτημάτων με ζητήματα που ανακύπτουν από τις συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.
Συνοπτικά, το Σωματείο διεκδικεί την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις 10% για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως του τρόπου πληρωμής (μισθός, δελτίο παροχής υπηρεσιών, ημερομίσθιο), αναγνώριση υπερωριακής εργασίας για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι», 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, κλιματιζόμενους χώρους ανάπαυσης και διαλείμματος, κάλυψη παραϊατρικής φροντίδας, γραφεία για τη στέγαση του Σωματείου στον χώρο του έργου.