Πανελλαδική παναναπηρική κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων αύριο Σάββατο στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα, από όπου θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου με αίτημα συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Είναι η απάντηση του αναπηρικού κινήματος «στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας οδηγούν, με τις περικοπές, τις ιδιωτικοποιήσεις, την πολεμική οικονομία. Ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!».
Στην κινητοποίηση καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, παίρνοντας θέση στο πλευρό του αναπηρικού κινήματος. «Δεν δεχόμαστε τις περικοπές στις ήδη ελλιπείς υπηρεσίες και επιδόματα, κι από πάνω τη συμμετοχή 15% στις θεραπείες αποκατάστασης για τα ΑμεΑ! Δεν ανεχόμαστε τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις των ΑμεΑ και των οικογενειών τους από τα σπίτια τους!», τονίζει.
Η ΣΕΑΑΝ διεκδικεί:
Επίσης, σήμερα Παρασκευή στις 11.30 π.μ. η ΣΕΑΑΝ πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Αμερικής 5), καταγγέλλοντας τον αποκλεισμό από τα ΜΜΕ των μεγάλων προβλημάτων που βιώνουν οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειές τους, όπως και των διεκδικήσεων του αγωνιστικού αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος.