Πέμπτη 19 Ιούνη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συναντήσεις με Ενώσεις Στρατιωτικών

Συναντήσεις με Ενώσεις Στρατιωτικών πραγματοποίησαν τις προηγούμενες μέρες ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, και ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην συνάντηση με το προεδρείο της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΣΠΕΚΜ) συμμετείχαν ο πρόεδρος Γεώργιος Τσιγκρέλης, ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Κούταλος και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Δημήτριος Κόκκινος.

Στη συνάντηση με το προεδρείο της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλονίκης (ΕΣΠΕΘ) συμμετείχαν ο πρόεδρος Θανάσης Σαρρής, ο Β' Αντιπρόεδρος Ιωάννης Γόλης και ο αν. γεν. γραμματέας Γεώργιος Κεμεντζετζίδης.

Οι συναντήσεις έγιναν σε θερμό κλίμα και η συζήτηση που ακολούθησε ήταν για ζητήματα που απασχολούν τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, καθώς και τις οικογένειές τους.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε τη συμπαράστασή της στα δίκαια αιτήματα των Ενώσεων, τονίζοντας ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος έχει αναδείξει με εκατοντάδες Ερωτήσεις μέσα στη Βουλή τα προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς επίσης ότι θα συνεχίσει σταθερά να τα αναδεικνύει και να στέκεται δίπλα σε κάθε δίκαιο αίτημα των στελεχών.

Ενημέρωσε επίσης για τις θέσεις του Κόμματος σχετικά με μια σειρά ζητήματα της επικαιρότητας, όπως ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη, η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια και η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με πολλές και σοβαρές συνέπειες στη ζωή του λαού.

Οι Ενώσεις δώσανε στο κλιμάκιο του Κόμματος διάφορα υπομνήματα με αιτήματα, όπως για παράδειγμα τα υπομνήματα της ΕΣΠΕΚΜ με τα πλήρη στοιχεία και τις εισηγήσεις της για την αποκατάσταση της βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης Αξιωματικών Ειδικής Κατάστασης (Ελαφράς Υπηρεσίας και Υπηρεσίας Γραφείου) και τη ρύθμιση θεμάτων κρίσεων και προαγωγής των αποφοίτων ΑΣΣΥ Τάξεων 1996, 1997, 1998.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ