Φυλάκιση μέχρι επτά έτη και τέσσερις μήνες αλλά και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων πρότεινε ο εισαγγελέας, χτες, ως ποινή για τον προφυλακισμένο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, κατά την παρουσίασή του στη δίκη όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για στοχοποίηση του αρχεισαγγελέα της Γενικής Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης Ακίν Γκιουρλέκ.
Με φόντο την όξυνση ανταγωνισμών που όλα τα τελευταία χρόνια «σημαδεύουν» όλο το αστικό πολιτικό φάσμα της Τουρκίας, ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης - που καθαιρέθηκε από τη θέση του αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διαφθορά και άλλα αδικήματα - επέμεινε ότι η δίωξή του είναι πολιτική. «Δεν πρόκειται για δίκη, αλλά για τιμωρία» δήλωσε προερχόμενος στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι «βρίσκομαι εδώ διότι είμαι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές...».
Μετά την ανάγνωση της εισαγγελικής πρότασης, ανακοινώθηκε η αναβολή της δίκης για τις 16 Ιούλη. Θυμίζουμε ότι ο Ιμάμογλου αντιμετωπίζει και σωρεία άλλων κατηγοριών, περιλαμβανομένων της σχέσης με «τρομοκρατικές οργανώσεις».