Τετάρτη 11 Ιούνη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΠΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Συνεχίζονται η κοροϊδία και ο εμπαιγμός σε βάρος των δικαιούχων

Με μικρότερο αριθμό καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών ο φετινός κοινωνικός τουρισμός

Τέλος δεν έχουν ο εμπαιγμός και η κοροϊδία για τους χιλιάδες δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού, καθώς εκτός από όλα τα άλλα, τελικά για φέτος θα είναι μειωμένος και ο αριθμός των καταλυμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σε σχέση με πέρσι, ενώ οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που θα μεταφέρουν τους δικαιούχους είναι μόλις ...2!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το μητρώο οριστικών παρόχων οι δικαιούχοι θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 1.171 καταλυμάτων, ενώ πέρσι ήταν 1.444, δηλαδή μειώθηκαν κατά 273.

Σε σχέση με τα καράβια, με μόλις δύο εταιρείες να συμμετέχουν και για συγκεκριμένους προορισμούς, μένουν εκτός τόσο νησιά του Ιονίου όσο και αρκετά από τα νησιά των Κυκλάδων.

Τα παραπάνω κάνει γνωστά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων τ. ΟΑΕΔ (ΠΑΝΣΥΠΟ), αναδεικνύοντας τα φούμαρα της κυβέρνησης. Σημειώνει ότι στο πρόγραμμα «δεν συμμετέχουν ακτοπλοϊκές εταιρείες για τα Ιόνια νησιά, αφού δεν συμμετέχει καμιά εταιρεία για Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Κέρκυρα, Παξούς και Αντίπαξους, ούτε για τη Θάσο από Καβάλα, ούτε για τα νησιά των Σποράδων από Αγ. Κωνσταντίνο και Βόλο, ούτε για Χανιά από Πειραιά κ.α. Οσον αφορά τα νησιά του Αιγαίου, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, παρότι υπάρχει ακτοπλοϊκή εταιρεία που χορηγεί έκπτωση στα εισιτήρια, στο πρόγραμμα συμμετέχουν λίγα καταλύματα, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δύσκολη η χρήση των επιταγών για τους δικαιούχους».

Χιλιάδες και φέτος εκτός

Τα παραπάνω αποτελούν συνέχεια του εμπαιγμού, καθώς φέτος επικράτησε αλαλούμ τόσο στη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, με το σύστημα του gov.gr να είναι «πεσμένο» για ώρες και να μην μπορούν να κάνουν αίτηση οι εργαζόμενοι, ενώ ακόμα και η διαδικασία υποβολής ενστάσεων είχε διάρκεια μόλις μία μέρα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, έμειναν εκτός δικαιούχοι που θα έπρεπε να έχουν μοριοδοτηθεί, ενώ ήδη ο αριθμός των φετινών voucher είναι μειωμένος κατά 300.000.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ