Με επιτυχία και η συναυλία οικονομικής ενίσχυσης
Από τη συμμετοχή καμαριέρων στη χτεσινή ψηφοφορία |
Τις επόμενες μέρες οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν: Καθημερινά από τις 11 π.μ. έως τις 7 μ.μ. στα γραφεία του Συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, 7ος όροφος). Σήμερα, Τετάρτη, στα ξενοδοχεία «Wyndham» και «Stanley» (10 π.μ. έως 6 μ.μ.). Αύριο, Πέμπτη, στο Περιστέρι (στα γραφεία της Ενωσης Γονέων στις Εργατικές Κατοικίες, 11 π.μ. έως 7 μ.μ.).
Το Σάββατο το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους στο εκλογικό τμήμα που θα λειτουργήσει έξω από το ξενοδοχείο «Divani Caravel», από τις 11 π.μ. έως τις 7 μ.μ., καταγγέλλοντας την άρνηση της εργοδοσίας να παραχωρήσει χώρο για να διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες. Η εργοδοσία «αρνείται να δώσει χώρο για να γίνουν οι εκλογές», σημειώνει το Συνδικάτο και υπενθυμίζει ότι τα προηγούμενα χρόνια οι εργαζόμενοι ψήφιζαν μέσα στο ξενοδοχείο. Αρχικά η εταιρεία επικαλέστηκε την έλλειψη διαθέσιμου χώρου, ωστόσο η επίκληση αυτή αποδείχθηκε προσχηματική, όταν στη συνέχεια αρνήθηκε την πρόταση της εφορευτικής επιτροπής του Συνδικάτου να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία την ίδια ημερομηνία με τις εκλογές του επιχειρησιακού Σωματείου στην αίθουσα που είχε ήδη παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό.
Από τη συναυλία οικονομικής ενίσχυσης του Συνδικάτου |
Στο μεταξύ, το Συνδικάτο εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο live οικονομικής ενίσχυσης που οργάνωσε το περασμένο Σάββατο. Μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, το Συνδικάτο ανέδειξε στιγμές από τη δράση του, από τις κινητοποιήσεις και τις παρεμβάσεις του, ενώ ύψωσε τη σημαία της Παλαιστίνης σε μια ακόμα εκδήλωση αλληλεγγύης στον λαό της. Ανάμεσα στους εργαζόμενους του κλάδου βρέθηκαν και συνδικαλιστές από το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας.
«Σπυριά» βγάζει η εργοδοσία και στη Θεσσαλονίκη όσο εξελίσσονται οι εκλογές του εκεί κλαδικού Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού (ΣΕΤΕΠΕ).
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με καταγγελία της Ταξικής Ενότητας, την περασμένη Πέμπτη, και ενώ η κάλπη του ΣΕΤΕΠΕ ήταν σε καφέ στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, η εργοδοσία με αφορμή τη συμμετοχή εργαζόμενης του καταστήματος στις αρχαιρεσίες της επιτέθηκε με χυδαίους χαρακτηρισμούς, μπόλικο αντικομμουνισμό και συκοφαντία σε βάρος της παράταξης. Να σημειωθεί πως είχε γνωστοποιηθεί στην εργοδοσία από τους εργαζόμενους ότι θα αποχωρούσαν για να ψηφίσουν, ενώ είχε προηγηθεί συμμετοχή και άλλης εργαζόμενης στις αρχαιρεσίες. Ενώ η επίθεση συνεχίστηκε και προς εκπρόσωπο - υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της «Ταξικής Ενότητας» που βρισκόταν εκείνη την στιγμή στον χώρο.
Η «Ταξική Ενότητα» καταδικάζει τέτοιες επιθέσεις που στόχο έχουν να εκφοβίζουν τους εργαζομένους και να τους βάζουν εμπόδια ώστε να μη διεκδικούν και να μη συμμετέχουν στα σωματεία τους. Και σημειώνει: «Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Ηδη αυτό το διάστημα παρόμοιες εργοδοτικές πρακτικές ακολουθούν πολλοί εργοδότες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσφατη απόλυση εργαζομένου στο "Hyatt Regency Casino" της Θεσσαλονίκης, ο οποίος μάλιστα είναι γραμματέας του επιχειρησιακού σωματείου και αυτό επειδή διεκδικούσε τα αυτονόητα: Δουλειά με αξιοπρέπεια. Δεν θα τους περάσει όμως. Εχει φανεί καθαρά ότι στην εργοδοτική τρομοκρατία οι εργαζόμενοι απαντάνε. Το ΣΕΤΕΠΕ είναι παντού, στις πιάτσες, στον δρόμο, στους χώρους δουλειάς».
Τέλος καλεί τους εργαζόμενους να μαζικοποιήσουν το Συνδικάτο, να στηρίξουν την «Ταξική Ενότητα» για άλλη μια φορά, να δώσουν δύναμη και ώθηση στους αγώνες.