Τετάρτη 5 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Μαχητική υπεράσπιση των δικαιωμάτων

Προσυγκέντρωση της Επιτροπής στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος

Κάλεσμα προς τους αναπήρους, τους χρονίως πάσχοντες, τους γονείς και κηδεμόνες να μετατρέψουν την αυριανή παναναπηρική συγκέντρωση σε ένα μαζικό μαχητικό συλλαλητήριο διεκδίκησης των δικαιωμάτων των αναπήρων στη ζωή, στη μόρφωση, στη δουλιά, αλλά και καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής και της συναινετικής στάσης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ), απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Η ΕΣΑΕΑ, μετά τις πετυχημένες αναπηρικές κινητοποιήσεις που διοργάνωσε η ΣΕΑΑΝ το τελευταίο διάστημα και προκειμένου να εκτονώσει τη συνεχώς διογκούμενη δυσαρέσκεια των αναπήρων και οικογενειών τους, εξήγγειλε συγκέντρωση για αύριο Πέμπτη 6 Ιούνη 2002 με περιορισμένο διεκδικητικό πλαίσιο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ώρα 11.30 π.μ. Ετσι, η ΕΣΑΕΑ προβάλλει τα αιτήματα της πρόσληψης προσωπικού στα ιδρύματα της Πρόνοιας και της αύξησης των επιδομάτων, προκειμένου να φτάσουν στις 60.000 δραχμές.

«Προβάλλουμε αγωνιστικά την αντίθεσή μας στην ασκούμενη πολιτική της ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Υγείας και της Πρόνοιας, της διάλυσης των ειδικών σχολείων και το πέταγμα των αναπήρων έξω από την παραγωγή, με αποτέλεσμα η ανεργία να έχει πάρει δραματικές διαστάσεις», επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, η ΣΕΑΑΝ και καλεί τους ανάπηρους να συσπειρωθούν γύρω από την Επιτροπή, προβάλλοντας αιτήματα που να απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες τους, με την καθιέρωση ενιαίας δημόσιας καθολικής και υποχρεωτικής Κοινωνικής Ασφάλισης με δημόσια, δωρεάν, υψηλής ποιότητας Υγεία και Πρόνοια και απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.

Επίσης, ζητά δουλιά για όλους τους αναπήρους ικανούς για εργασία και τη μετατροπή όλων των επιδομάτων σε κοινωνική σύνταξη, που να βαραίνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Κανένα επίδομα να μην είναι κάτω των 120.000 δρχ. για εργαζόμενους και συνταξιούχους και 240.000 για άνεργους και ανίκανους προς εργασία.

Η προσυγκέντρωση της ΣΕΑΑΝ θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών

Τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση παραπέμπει το ζήτημα της αναμόρφωσης των επιδομάτων αναπηρίας - που το 2000 από το βήμα του συνεδρίου της ΕΣΑΕΑ υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης - σε επιτροπές που χρονοτριβούν και οδηγούν σε συνεχείς αναβολές.

Στη συνέντευξη, τονίστηκε ότι επίδομα αναπηρίας παίρνουν στη χώρα μας 23.000 ολικώς τυφλοί, ενώ των επιδομάτων εξαιρούνται οι μερικώς βλέποντες, που υπολογίζονται σε 100.000.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσπάθεια συσκότισης της νέας επίθεσης σε αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα(2018-02-23 00:00:00.0)
Σύσκεψη αύριο Πέμπτη για τον αγωνιστικό σχεδιασμό(2017-08-30 00:00:00.0)
Καταγγέλλει «σφαγή» σε αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα(2016-11-03 00:00:00.0)
Κινητοποίηση τυφλών στο υπουργείο Οικονομικών(2011-03-22 00:00:00.0)
Προεκλογική καπηλεία αναπήρων από την κυβέρνηση(2003-11-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ