Σάββατο 24 Μάη 2025 - Κυριακή 25 Μάη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Συγκέντρωση για τα δύο χρόνια από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου

Στις 14 Ιούνη στην Καλαμάτα

Σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας και συλλαλητήριο στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη στο λιμάνι, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία, καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας το Σάββατο 14 Ιούνη (7.30 μ.μ.), μέρα συμπλήρωσης δύο χρόνων από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, όπου βρήκαν βασανιστικό θάνατο πάνω από 600 άνθρωποι, ανάμεσά τους εκατοντάδες γυναίκες και ανυπεράσπιστα παιδιά.

«Δεν ήταν ένα "επιχειρησιακό λάθος", όπως προκλητικά είπε πρόσφατα ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης. Ηταν ένα έγκλημα με αιτίες και ενόχους», τονίζει το Συνδικάτο και προσθέτει:

«Σήμερα, δύο χρόνια μετά και παρά τα συγκλονιστικά στοιχεία που έχουν έρθει στο φως για τις εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις του Ελληνικού Λιμενικού και της Frontex, κανένας ένοχος δεν έχει τιμωρηθεί. Κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία, όπως οι συνομιλίες του πλοιάρχου με το Λιμενικό και το καταγραφικό υλικό από τις κάμερες του σκάφους, έχουν εξαφανιστεί! Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ενορχηστρωτής της συγκάλυψης του εγκλήματος και των ενόχων.

Η επιχείρηση συγκάλυψης δεν θα περάσει! Οι αδικοχαμένοι νεκροί ζητούν δικαίωση! Τα εργατικά σωματεία και ο ελληνικός λαός δίνουμε υπόσχεση ότι θα παλέψουμε γι' αυτό και η δικαίωση θα έρθει!».

Το Συνδικάτο καταγγέλλει ότι πάνω από 2.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοείται η τύχη τους μόνο το 2024 στη Μεσόγειο και καλεί σε ένταση της πάλης για να σταματήσει το μακελειό, να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου.

  • Την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία του Ναυτοδικείου σε βάρος 17 στελεχών του Λιμενικού Σώματος, ανάμεσά τους στον κυβερνήτη και στο πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, για πρόκληση ναυαγίου, και σε αξιωματικούς, όπως ο τότε αρχηγός του ΛΣ, ο επόπτης του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) κ.ά., για έκθεση σε κίνδυνο και πρόκληση θανάτου.

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ