Στη μεγάλη πρωτοβουλία του Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών Δυτικής Αχαΐας και Βόρειας Ηλείας αναφέρθηκε ο πρόεδρός του, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, τονίζοντας:
«Δεν εκφράζουμε μόνο την αλληλεγγύη μας ως σωματείο σε όλους τους κατατρεγμένους απ' όλο τον κόσμο συναδέλφους μας, αλλά αντλούμε και δύναμη απ' την όλη προσπάθειά μας.
Εδώ στα γραφεία του σωματείου μας συναντιόμαστε καθημερινά, δίνουμε τα χέρια και κουβεντιάζουμε. Δεν μας χωρίζουν οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών, οι ανταγωνισμοί τους, που καλλιεργούν το μίσος και την έχθρα μεταξύ των εργατών. Μας ενώνει όλους η κοινή "γλώσσα" της εκμετάλλευσης. Παλεύουμε μαζί και έχουν ήδη γίνει μέλη του Συνδικάτου εκατοντάδες εργαζόμενοι με καταγωγή απ' όλο τον κόσμο, μαζί με τους Ελληνες συναδέλφους τους που συναντιόμαστε σε κοινό αγώνα.
Απαιτούμε αυξήσεις και ισότητα στους μισθούς για Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους, εξασφάλιση δωρεάν Υγείας για όλους, ανθρώπινες συνθήκες κατοικίας για όλους τους συναδέλφους μας από τις χώρες του εξωτερικού.
Ιδιαίτερα για όσους επλήγησαν από τη φωτιά, απαιτούμε να εξασφαλιστεί άμεσα η διαμονή τους σε κατάλληλα καταλύματα και κτίρια, ακόμη και ξενοδοχεία, πόσιμο νερό, φαγητό και όλα τα αναγκαία μέτρα για την πλήρη υγειονομική κάλυψη και πρόσβαση σε δομές Υγείας. Επίσης, να εκδοθούν χωρίς καθυστερήσεις νέα έγγραφα διαμονής και κάθε άλλο έγγραφο που καταστράφηκε. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα μας».
Τις επόμενες μέρες το Συνδικάτο θα περιοδεύσει και σε καταυλισμούς διαμονής εργατών γης στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η έκφραση αλληλεγγύης με συγκέντρωση τροφίμων, νερού, ρουχισμού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Μεγάλη είναι η συμβολή και της δημοτικής αρχής Πάτρας.
Παρόμοια προσπάθεια πραγματοποιεί και το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, το οποίο παράλληλα προγραμματίζει και αποστολή στη Νέα Μανωλάδα.