Την τελευταία του πνοή στον χώρο δουλειάς άφησε εργαζόμενος σε ξενοδοχείο στο Μαστιχάρι της Κω. Ο 50χρονος ξενοδοχοϋπάλληλος ένιωσε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του την περασμένη Τετάρτη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. «Ακόμα δεν ξεκίνησε καλά καλά η σεζόν και στο θλιβερό μέτρημα των νεκρών συναδέλφων μας προστέθηκε άλλος ένας. Είναι ο τέταρτος νεκρός στον Τουρισμό το τελευταίο δίμηνο», τονίζει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω.«Η τραγική κατάληξη του συναδέλφου στον χώρο δουλειάς δεν μπορεί να μείνει στα "παθολογικά αίτια". Ολοι ξέρουν και ομολογούν την πίεση στη "βιομηχανία του τουρισμού" για να βγει η δουλειά καθημερινά. Τα ωράρια έχουν ξεφύγει και τα ρεπό θεωρούνται πολυτέλεια. Ολα αυτά δεν μπορεί παρά να έχουν επίπτωση στην υγεία των εργαζομένων», υπογραμμίζει. Το Σωματείο στέκεται ακόμα στις τραγικές ελλείψεις στις δομές Υγείας του νησιού, επισημαίνοντας ότι «δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για ουσιαστική πρόληψη και προστασία της υγείας».
Οργή και αγανάκτηση προκαλεί και το περιστατικό σε κατάστημα του «Σκλαβενίτη» στον Πειραιά, όπου εργαζόμενος λιποθύμησε μέσα στην απόγνωσή του αφότου η εργοδοσία απέρριψε την προκαταβολή της μισθοδοσίας του.
Μάλιστα, η εργοδοσία απάντησε αρνητικά στο αίτημα του εργαζόμενου επειδή όπως είπε «αξιολογήθηκε αρνητικά». Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, που βρέθηκε άμεσα στο πλευρό του εργαζόμενου, η «αρνητική αξιολόγηση» έγινε επειδή είχε το ...θράσος να ζητάει τα ρεπό του και να αρνείται να γίνεται μπαλάκι από το ένα πόστο στο άλλο. Οπότε η απάντηση της εργοδοσίας στον εργαζόμενο, που λόγω του στρες λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ήταν ότι «δεν αξίζει» την προκαταβολή της μισθοδοσίας του.
Την απαράδεκτη αυτή στάση της εργοδοσίας κατήγγειλε το Σωματείο, ενώ τελικά κάτω από την πίεσή του η πρώτη υλοποίησε το αίτημα του εργαζόμενου.