Τρίτη 4 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σύνοδοι ΝΑΤΟικών στρατηγών

Η ετήσια σύνοδος των αρχηγών Στρατού της ΝΑ Πτέρυγας του ΝΑΤΟ ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται αύριο 5 Ιούνη στην Κωνσταντινούπολη, όπου παίρνει μέρος και ο Ελληνας αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Π. Χαρβάλας, μαζί με τους ομολόγους του των ΗΠΑ, Ισπανίας, Ιταλίας, Ουγγαρίας και Τουρκίας.

Στο επίκεντρο των συνομιλών είναι η «τρομοκρατία» και ο ρόλος των συμμαχιών και των συνασπισμών για την αντιμετώπισή της, όπως επίσης και «η αρνητική επίδραση της τρομοκρατίας στους δημοκρατικούς θεσμούς, στο ηθικό των πληθυσμών και των χερσαίων δυνάμεων», καθώς και τα μέτρα, τα οποία πρέπει να ληφθούν.

Παράλληλα, αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται στις 6 Ιούνη, στις Βρυξέλλες, η Σύνοδος Αρχηγών ΓΕΕΘΑ των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η δεύτερη κατά τη διάρκεια της ισπανικής προεδρίας. Οι ΝΑΤΟικοί Α/ΓΕΕΘΑ θα ενημερωθούν και θα ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που σχετίζονται με την Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας (ΚΕΠΑΑ).

Επίσης με την ευκαιρία της ανάληψης από την Ελλάδα της προεδρίας στο στρατιωτικό σκέλος από το Β` εξάμηνο του 2002 ο Ελληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα αναπτύξει στους ομολόγους του τους στόχους της ελληνικής προεδρίας, οι οποίοι σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, αφορούν: «Την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων της ισπανικής προεδρίας σε θέματα ασκήσεων, διαχείρισης κρίσεων, εξοπλισμών. Την προώθηση ειδικότερων ζητημάτων στρατιωτικής φύσεως στα πλαίσια του σχεδίου δράσης για την ανάπτυξη Ευρωπαϊκών Δυνατοτήτων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ