Τρίτη 4 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 52
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΣΥΝΑΦΕΙΑ»
Ετσι εκβιαστικά και αυθαίρετα!

Από τον αναγνώστη μας Ηλία Μιχαηλίδη, πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή, για το γνωστό κυβερνητικό φορο-χαράτσι της «συνάφειας», που καλούνται να πληρώσουν οι ΕΒΕ:

«Διαβάζοντας το "Ρίζο" για το κλείσιμο των φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 1993- '98, βλέπω ότι πολύ καλώς αναφέρεστε στην κλοπή των ΕΒΕ, για να καλύψουν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού. Ετσι εκβιαστικά και αυθαίρετα.

Εγώ θα αναφέρω τα εξής: Με τη "συνάφεια" της περιόδου 1999 - 2001, άνοιξαν λάκκους για τους μικρομεσαίους, οι οποίοι δεν πήραν χαμπάρι ότι ήταν γι' αυτούς τους ίδιους και κατέθεσαν δηλώσεις "συνάφειας". Αυτό ήταν το δόλωμα. Το επόμενο βήμα ήταν το κλείσιμο των υποθέσεων της περιόδου 1993 - 1998, για το οποίο ο υπουργός και ο υφυπουργός με τεχνάσματα - που δεν τα καταλαβαίνουν οι μικρομεσαίοι - ζητούν πάλι φόρους, που ήδη έχουν πληρώσει οι μικρομεσαίοι. Βλέπε "αντικειμενικά κριτήρια", που κι αυτά ήταν λάκκοι για τους μικρομεσαίους, αφού οι περισσότεροι πλήρωσαν κατά πολύ περισσότερο φόρο από τα πραγματικά τους κέρδη.

Μετά από αυτά τα δύο σχέδια απάτης, τώρα τους ρίχνουν στους λάκκους και "αιωνία η μνήμη τους". Αυτό σημαίνει ότι οι υπουργοί, με την απάτη τους, μας δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα και, στην πραγματικότητα, μας καθιστούν ανίκανους να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που έχουν οι οικογένειές μας. Το βρωμερό και τρισάθλιο κοινωνικοοικονομικό σύστημα που αντιπροσωπεύουν, θέλει αυτοί που πραγματικά παράγουν τον πλούτο, οι εργάτες, οι αγρότες και οι βιοτέχνες, να υποφέρουν και να εκλιπαρούν, ενώ οι κηφήνες και η ολιγαρχία, ήτοι το κεφάλαιο, να αυξάνει τον πλούτο της και να καλοπερνάει.

Ομως, οι κηφήνες και η ολιγαρχία πρέπει να ξέρουν ότι καμιά φορά ανοίγοντας λάκκους για τους άλλους, μπορεί να πέσουν οι ίδιοι μέσα. Κι αυτό φυσικά θα γίνει, τότε και μόνο τότε, όταν τους πάρει χαμπάρι ο λαός και απαιτήσει πίσω τον πλούτο που παράγει, για να μοιραστεί ίσα και δίκαια μόνο σ' αυτούς που τον παράγουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ