Παρασκευή 2 Μάη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
1Η ΜΑΗ 2025
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταθέσεις στεφάνων προς τιμήν των νεκρών της εργατικής τάξης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Εκδήλωση - φόρο τιμής στους ήρωες της ΕΑΜικής Αντίστασης και τους 11 εκτελεσμένους της 1ης Μάη 1944 στο νεκροταφείο της Σπάρτης, πραγματοποίησε χτες το πρωί η ΤΕ Λακωνίας του ΚΚΕ στον ίδιο χώρο.

Στον χώρο, κατατέθηκαν στεφάνια εκ μέρους των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον νομό καθώς και του παραρτήματος Λακωνίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Νωρίτερα, ο Βασίλης Μπίζας, Γραμματέας της ΤΕ Λακωνίας του ΚΚΕ, απηύθυνε χαιρετισμό, ανακοινώνοντας και την πρωτοβουλία που ετοιμάζει η Οργάνωση για την τοποθέτηση τιμητικής πλακέτας στον χώρο.

Στο Ηράκλειο, αντιπροσωπεία του Κόμματος και της ΚΝΕ, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τίμησε τους νεκρούς της εργατικής τάξης με κατάθεση στεφανιών στην οδό Ρούσου Χούρδου, στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Στρατής Περγαλίδης, στέλεχος του ΚΚΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, μετά από φρικτά βασανιστήρια στα μπουντρούμια της Ασφάλειας, τον Ιούνιο του 1947. Εκ μέρους του Κόμματος, κατάθεση στεφάνων έκανε ο Σάββας Βασιλειάδης και εκ μέρους της ΚΝΕ ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου.

Στα Χανιά, κατάθεση στεφάνων πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο μνημείο Ειρήνης και εργαζομένων στο Πασακάκι. Εκ μέρους της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ στεφάνι κατέθεσε ο Σπύρος Αγριμάκης, Γραμματέας της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, και εκ μέρους της ΚΝΕ ο Κυριάκος Τζιρτζιλάκης, Γραμματέας του ΤΣ Χανίων της ΚΝΕ.


ΣΠΑΡΤΗ
ΣΠΑΡΤΗ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ