Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Κάτι παραπάνω από μια εκδήλωση του Κόμματος

Τη χτεσινή εκδήλωση - στη σύντομη ομιλία της στο διάλειμμα της θεατρικής παράστασης - η Αλέκα Παπαρήγα τη χαρακτήρισε «κάτι παραπάνω» από μια εκδήλωση του Κόμματος, και αυτό γιατί, όπως τόνισε, το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει, από το χώρο των καλλιτεχνών, της διανόησης και της επιστήμης, μια αντίσταση στη «νέα τάξη πραγμάτων», μια αντίσταση που φαίνεται και εκφράζεται μέσα από διάφορες εκδηλώσεις, μια αντίσταση που δείχνει πως όλος αυτός ο κόσμος είναι κοντά στο λαό και τα προβλήματά του. Για του λόγου το αληθές υπενθύμισε την άγρια επίθεση συκοφαντίας, λοιδορίας και σπίλωσης που δέχτηκαν τον τελευταίο καιρό όσοι από το χώρο της διανόησης όρθωσαν ανάστημα προβάλλοντας μια άλλη γλώσσα, ένα διαφορετικό ήθος, μια ξεχωριστή στάση ζωής.

«Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον καλύτερο "ρόλο" του Κ. Βουτσά;», αναρωτήθηκε η Αλέκα Παπαρήγα και υπενθύμισε στον κόσμο τη στάση του στα ΜΜΕ πριν τρία χρόνια, τότε που η Ελλάδα είχε κοπεί στα δύο, λόγω των μεγαλειωδών κινητοποιήσεων των αγροτών. Τότε που ο ηθοποιός ξεκαθάρισε από τα τηλεοπτικά «παράθυρα», πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συγκρουστεί με το δίκιο τους, ανεξάρτητα αν θα μπορέσει ή όχι να μεταφέρει τις αποσκευές και τα μηχανήματα του θιάσου του στη Θεσσαλονίκη, όπου υπήρχαν προγραμματισμένες παραστάσεις.

«Οταν οι καλλιτέχνες, οι διανοούμενοι, βγαίνουν στη δράση, τότε είναι βέβαιο πως και ο λαός θα ακολουθήσει και θα έχει στον αγώνα του περισσότερα στηρίγματα. Αλλωστε, δεν μπορεί να υπάρξει κίνημα αγωνιστικό χωρίς πολιτισμό», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στη δίωξη του «Ρ», επισήμανε πως πρόκειται ουσιαστικά για επίθεση κατά της ελευθερίας της έκφρασης, μια επίθεση που δείχνει την αγριότητα και τη βαρβαρότητα της «νέας τάξης πραγμάτων». «Δε μας κάνει εντύπωση που σε μια τέτοια περίοδο διώκεται η εφημερίδα που σαλπίζει καθημερινά την αλήθεια και το δίκιο του λαού», τόνισε.

Υπογράμμισε, ωστόσο, πως στόχος της κυβέρνησης είναι να γονατίσει οικονομικά την εφημερίδα, ενώ ξεκαθάρισε πως «αυτή η οργιώδης προσπάθεια τρομοκρατίας θα απαντηθεί».

«Το ΚΚΕ άντεξε, δε λύγισε τόσα χρόνια, ούτε στην τρομοκρατία ούτε στους εκβιασμούς. Μας εκδικούνται γιατί αντέξαμε στις δυσκολίες για μια ακόμα φορά», είπε η Αλέκα Παπαρήγα και όλο το θέατρο χειροκρότησε με πάθος.

Αναφερόμενη στις εκλογές της 9ης Απρίλη, προειδοποίησε πως αμέσως μετά θα ακολουθήσει νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων, αφού στόχος είναι η οικονομική και πνευματική ισοπέδωση αυτού του λαού. «Ο λαός χρειάζεται κίνημα, συσπείρωση, σύγχρονο ηρωισμό, χρειάζεται δηλαδή ένα ισχυρό ΚΚΕ. Τούτο τον τόπο πρέπει να τον διαφεντέψει ο λαός. Γι' αυτό και τον καλούμε σε αυτή την εκλογική μάχη, να αποφασίσει», είπε κλείνοντας την ομιλία της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ