Πέμπτη 30 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εφάρμοσαν στο λιμάνι ό,τι διδάχτηκαν στο Β` Σώμα Στρατού

Στην πράξη η άσκηση για αντιμετώπιση διαδηλωτών από το Στρατό!

Ο πενταετούς θητείας πληρωμένος φονιάς των ΟΥΚ έχει σωριάσει κάτω τον συνδικαλιστή Μήτσο Κυπραίο και σπεύδει στον επόμενο. Ο Λιμενικός δίπλα κρύβει το γκλοπ. Αργότερα έσπαγαν τις φωτογραφικές μηχανές
Ο πενταετούς θητείας πληρωμένος φονιάς των ΟΥΚ έχει σωριάσει κάτω τον συνδικαλιστή Μήτσο Κυπραίο και σπεύδει στον επόμενο. Ο Λιμενικός δίπλα κρύβει το γκλοπ. Αργότερα έσπαγαν τις φωτογραφικές μηχανές
Ζήλεψαν τη δόξα των συνταγματαρχών της χούντας και κατέβασαν αργά το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά τις Ομάδες Υποβρύχιων Καταδρομών, δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, γνωστές ως ΟΥΚ, εκπαιδευμένους φονιάδες, για να λιανίσουν τους απεργούς ναυτεργάτες και τους εργάτες της στεριάς!

Η εμφάνισή τους έγινε λίγο πριν τις 8.30 το βράδυ. Παρατάχτηκαν δίπλα στις αμέτρητες διμοιρίες των δυνάμεων καταστολής του Λιμενικού Σώματος και επιτέθηκαν εναντίον των διαδηλωτών που βρίσκονταν στον καταπέλτη του επιβατηγού - οχηματαγωγού «ΚΡΗΤΗ ΙΙ». Η επίθεση έγινε ακριβώς τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γιώργης Τούσσας, ο οποίος βρισκόταν πάνω στον καταπέλτη, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Από εκείνη την ώρα μέχρι και τις 9.15 στο λιμάνι έγινε κυριολεκτικά μακελειό. ΟΥΚ, βατραχάνθρωποι και ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού, ανυπολόγιστοι σε αριθμό, χτυπούσαν ανελέητα.

Πατούσαν κυριολεκτικά πάνω σε ανθρώπινα σώματα. Κλοτσούσαν αδιάκριτα ακόμα και ανθρώπους αιμόφυρτους στο έδαφος! Εσπασαν κάμερες δημοσιογράφων, κάτω από τις μπότες τους βρέθηκαν δημοσιογράφοι και ο φωτορεπόρτερ του «Ρ» Βαγγέλης Τόκας, του οποίου έσπασαν τη φωτογραφική μηχανή! Δε γλίτωσε ούτε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής. Ο δημοσιογράφος του «902» Ορέστης Παντελόγλου χτυπήθηκε άγρια και μεταφέρθηκε στο κρατητήριο γιατί, σύμφωνα με τους λιμενικούς, «συνομιλούσε με άτομα που είχαν κάνει επεισόδια»!

Στόχος τους ήταν κάθε άμαχος διαδηλωτής, όποιος δε φορούσε τη λευκή ή τη χακί στολή!

Η όλη στρατιωτική επιχείρηση στο λιμάνι ήταν πιστό αντίγραφο της άσκησης που έγινε πριν λίγους μήνες στο Β` Σώμα Στρατού στη Βέροια, με στόχο την εκπαίδευση του Στρατού στην αντιμετώπιση διαδηλωτών! Χτες πέρασαν στην πράξη.

Απολογισμός, αμέτρητοι τραυματίες με σπασμένα πλευρά και κεφάλια και άγνωστος αριθμός συλληφθέντων! Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές είχε γίνει γνωστό ότι τουλάχιστον 13 τραυματίες είχαν μεταφερθεί στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και από αυτούς δύο πιο σοβαρά αναμένονταν να μεταφερθούν στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Την ώρα που το μακελειό μπροστά στους καταπέλτες βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, οι ειδικότητες των πλοίων που οι διοικήσεις των σωματείων τους είναι στο πλευρό των εφοπλιστών, κυριολεκτικά με το «πιστόλι στον κρόταφο», διατάσσονταν να σηκώσουν τους καταπέλτες. Πρόκειται για τα επιβατηγά «ΠΡΕΒΕΛΗ», «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» και «ΛΙΣΣΟΣ» τα οποία απέπλευσαν κενά οχημάτων και με λιγοστούς επιβάτες.

Αυτά που διαδραματίστηκαν χτες στο λιμάνι του Πειραιά απέδειξαν τον πανικό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του σκληρού πυρήνα του μεγάλου κεφαλαίου, των εφοπλιστών, απέναντι στη δύναμη της εργατικής τάξης. Τα ΟΥΚ κατέφτασαν όταν το λιμάνι είχε κατακλυστεί από χιλιάδες απεργούς άλλων κλάδων που ήρθαν από κάθε γωνιά του Πειραιά και της Αθήνας και συμπαρατάχτηκαν δίπλα στους απεργούς ναυτεργάτες παρατάσσοντας το δικό τους όπλο, αυτό της ταξικής αλληλεγγύης. Κάτω από την αποφασιστικότητα των χιλιάδων διαδηλωτών στο λιμάνι κρατήθηκαν τα πλοία «ΝΤΑΛΙΑΝΑ», «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ», «ΑΙΟΛΟΣ» και άλλα.

Αργά το βράδυ οι χιλιάδες εργαζόμενοι έκαναν πορεία στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, η οποία κατέληξε στο Α` Λιμενικό Τμήμα όπου απαίτησαν να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ