Σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση για τα μέτρα κατά της λεγόμενης «οπαδικής βίας» οδηγούνται οι επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου, με αιτία τον αναβαθμισμένο ρόλο της ΔΕΑΒ στην επιβολή ποινών, καθώς και τις διατάξεις που προβλέπουν την επιβολή ποινικής φύσης περιοριστικών όρων σε βάρος ποδοσφαιριστών και προπονητών.
Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες διατάξεις περιλαμβάνονταν σε αθλητικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ, το οποίο είχε ψηφιστεί κατά πλειοψηφία πριν έναν χρόνο περίπου και είχε έρθει με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια έξω από το κλειστό του Ρέντη τον Δεκέμβρη του 2023, που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό και εν τέλει τον θάνατο του αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη από ναυτική φωτοβολίδα. Ωστόσο, και παρά τα κυβερνητικά ευχολόγια, τα νέα μέτρα δεν εξάλειψαν το φαινόμενο των επεισοδίων μεταξύ οπαδών εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, καθώς για άλλη μια φορά δεν αγγίζουν την ουσία του φαινομένου.
Τώρα λοιπόν, με αφορμή τις πρόσφατες ποινικές διώξεις του εισαγγελέα εναντίον παικτών και μελών του προπονητικού επιτελείου του ΠΑΟΚ για τα γεγονότα στο πάρκινγκ της «OPAP Arena» μετά τον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ, οι επιχειρηματίες περνούν στην αντεπίθεση, στοχοποιώντας τη ΔΕΑΒ για την επιβολή ποινών κεκλεισμένων των θυρών στις ομάδες, που συνεπάγεται σημαντική απώλεια κερδών. Ετσι, όπως ανακοινώθηκε από τη Super League μετά από πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της για το θέμα, η διοίκηση της Λίγκας θα προβεί «σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια προκειμένου να καταργηθούν ή να τροποποιηθούν σαθρές νομοθετικές διατάξεις, οι οποίες προσβάλλουν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου» όπως τονίζεται.
Στη γραμμή της Λίγκας φαίνεται να κινείται και η πλευρά της ΕΠΟ, με τους διοικούντες της Ομοσπονδίας να θίγουν κι αυτοί το θέμα του περίφημου «αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου» εξαιτίας των συγκεκριμένων μέτρων.