Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το πρόσφατο εργοδοτικό έγκλημα
Τα σωματεία καταγγέλλουν πως οι συγκεκριμένες εργασίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς έλεγχο και μελέτη, καθώς αυτό θα σήμαινε αύξηση του κόστους του έργου.
Και πραγματοποίησαν την κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού τόσο η δημοτική αρχή που επιδίωξε εξοικονόμηση πόρων όσο και η εταιρεία που ανέλαβε το έργο «εθελοντικά» για να μειώσει τα δικά της έξοδα, τελικά φόρτωσαν όλη την ευθύνη για την ολοκλήρωσή του στους εργαζόμενους. Να σημειωθεί πως στο σημείο των εργασιών δεν υπήρχαν ούτε καν σκαλωσιές προς αποφυγή έκδοσης οικοδομικής άδειας που προβλέπεται από τον νόμο...
Παρέμβαση εκ μέρους των εργατικών σωματείων έκανε ο Πέτρος Κλειδαράς, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας.
Από την άλλη, με περίσσιο θράσος η δημοτική αρχή Κιλκίς προσπάθησε αρχικά να βάλει εμπόδια στην παρέμβαση των σωματείων, με τη δικαιολογία ότι ...απαγορεύονται τα πανό μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο (!) την ίδια ώρα που ο εργάτης που σκοτώθηκε ήταν μάλιστα και πρώην δημοτικός σύμβουλος, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους τόσο του κλάδου όσο και συνολικά της περιοχής να μην επιτρέψουν το έγκλημα αυτό να συγκαλυφθεί και να παλέψουν μαζί με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα για την ανατροπή της πολιτικής που σπέρνει τον θάνατο στους χώρους εργασίας.
Παρέμβαση για το ζήτημα πραγματοποίησε και ο Κώστας Τσαουσίδης, δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Με το μακελειό στους χώρους δουλειάς να συνεχίζεται, σοβαρά τραυματίστηκε 57χρονος εργαζόμενος στο κεφάλι προχθές, στο Ηράκλειο Κρήτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος έπεσε από ύψος 2,5 μέτρων μέσα σε επιχείρηση, την ώρα που τοποθετούσε αντικείμενο πάνω σε υψηλό ράφι τοίχου, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο ΠΑΓΝΗ, όπου υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη, με την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου να απαιτεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν τις αιτίες του νέου «ατυχήματος», αλλά και από την εργοδοσία να αποζημιώσει πλήρως τον εργάτη, όπως και να αναλάβει εξολοκλήρου το κόστος θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας του.
«Καλούμε τους εργαζόμενους στις αποθήκες, στα εργοστάσια, στα εμπορικά καταστήματα να μην επιτρέψουμε "μικρά" και "μεγάλα" Τέμπη στους χώρους εργασίας», τονίζει η Ενωση και απαιτεί από τη μία να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στους χώρους δουλειάς για να πάψουν οι σακατεμένοι και νεκροί εργάτες και από την άλλη να ενισχυθούν οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Τεχνικής Επιθεώρησης, του ΣΕΠΕ - ΕΦΚΑ με αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό.