Πέμπτη 16 Γενάρη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΟΥΒΛΙΝΟ.-- Σε συμφωνία για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού που θα διαθέτει «άνετη πλειοψηφία» στη Βουλή κατέληξαν χτες τα δύο κεντροδεξιά κόμματα στην Ιρλανδία, Φιάνα Φέιλ και Φίνε Γκάελ. Τα δύο κόμματα που παζάρευαν από τον Νοέμβριο μία συμφωνία συγκυβέρνησης διαθέτουν στη βουλή 87 έδρες, δηλαδή μία έδρα λιγότερη από όσες απαιτούνται για να σχηματίσουν κυβέρνηση. Σήμερα ανακοίνωσαν πως εξασφάλισαν την υποστήριξη άλλων εννιά ανεξάρτητων βουλευτών, ώστε να διαθέτουν στη βουλή «άνετη πλειοψηφία» 95 βουλευτών.

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Οι κυβερνήσεις Ιράκ και Βρετανίας ανακοίνωσαν εμπορική συμφωνία αξίας 14,98 δισ. δολαρίων και διμερή αμυντική συμφωνία σε δηλώσεις που έκαναν αργά προχτές βράδυ οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Κιρ Στάρμερ και Μοχάμεντ Σία αλ Σουντάνι στο Λονδίνο. Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε σχέδιο αξίας 1,2 δισ. στερλινών που αφορά την εγκατάσταση βρετανικών συστημάτων μετάδοσης ηλεκτρικού ρεύματος στο πλαίσιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ιράκ - Σαουδικής Αραβίας. Ανακοινώθηκε επίσης σχέδιο αναβάθμισης της αεροπορικής βάσης Al Qayyarah στο Βόρειο Ιράκ αξίας 500 εκατ. στερλινών.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ