Πέμπτη 23 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ 29 ΜΑΗ
Στους τόπους δουλιάς οργανώνεται η απεργία

Στη μάχη της απεργίας έχουν μπει για τα καλά οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και με καθημερινές περιοδείες και επισκέψεις σε χώρους δουλιάς απλώνουν τη δράση τους οργανώνοντας και προετοιμάζοντας την επιτυχία της απεργίας.

Σε εργοστάσια, γιαπιά, μηχανουργία, πολυκαταστήματα και εργασιακούς χώρους δεκάδων κλάδων οι συνδικαλιστές περιοδεύουν και συζητούν με τους εργαζόμενους. Τους καλούν να απεργήσουν και να ενισχύσουν την πάλη τους ενάντια στις αντεργατικές και αντιασφαλιστικές πολιτικές. Να κάνουν την 29η Μάη μέρα ταξικής αντίστασης και αφετηρίας νέων αγώνων και διεκδίκησης των δικών τους αιτημάτων.

Στα πλαίσια αυτά οι εμποροϋπάλληλοι της Αθήνας συνεχίζουν να αλωνίζουν τα μαγαζιά και τα πολυκαταστήματα. Σήμερα θα περιοδεύσουν στο πολυκατάστημα «Φωκάς», στα μαγαζιά της Σταδίου και στο «Χόντος Σέντερ» Καλλιθέας. Στα γεμάτα και οι εργαζόμενοι στους δήμους όπου σήμερα θα γίνουν περιοδείες στα εργοτάξια των εργαζομένων σε Περιστέρι, Ιλιον, Μπραχάμι, Δάφνη, Αγία Βαρβάρα, Γαλατσίου, Ερυθραία. Στα μηχανουργεία του Μενιδίου θα βρεθούν αύριο οι μεταλλεργάτες, ενώ περιοδείες θα γίνουν σε ΠΥΡΚΑΛ Ελευσίνας, Ναυπηγεία Ελευσίνας και στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Σε σχολεία της Αθήνας και του υπολοίπου Αττικής θα πάνε αύριο δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ οι τραπεζοϋπάλληλοι θα περιοδεύσουν στις τράπεζες των Βορείων Προαστείων. Περιοδείες ακόμα θα γίνουν στο Τελωνείο ΔΙΠΕΑΚ στα Ανω Λιόσια, στον ΕΣΔΚΝΑ στα Ανω Λιόσια και στη ΓΓ Δημόσιων Εργων στην Ιπποκράτους.

Στη μάχη για την ενημέρωση όλων των εργαζομένων στον επισιτισμό - τουρισμό, έχουν ριχτεί τα μέλη της διοίκησης του συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας για την επιτυχία της απεργίας. Στο πλαίσιο της απεργίας οι εργαζόμενοι θα προσυγκεντρωθούν στα γραφεία του συνδικάτου και από εκεί θα κατευθυνθούν στην πλατεία Κάνιγγος.

Ηδη, από αύριο τα μέλη της διοίκησης ξεκινούν περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς για να φτάσει παντού το μήνυμα της απεργίας. Μάλιστα για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας τις επόμενες μέρες συνεδριάζουν και τα Παραρτήματα του Συνδικάτου με σκοπό την οργάνωση περιοδειών και εξορμήσεων, αλλά και την περιφρούρηση της απεργίας.

Ταυτόχρονα, προστίθενται καθημερινά νέες αποφάσεις συμμετοχής στην 24ωρη απεργία στις 29 Μάη από δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Αποφάσεις συμμετοχής μέχρι σήμερα έχουν πάρει:

Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Τύπου και Χάρτου, Λογιστών, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Εργατικά Κέντρα: Λάρισας, Καρδίτσας, Ζακύνθου, Λευκάδας, Πύργου, Φωκίδας, Αγρινίου, Μυτιλήνης, Νάουσας, Σάμου.

Πρωτοβάθμια Σωματεία και Συνδικάτα (ενδεικτικές συμμετοχές): Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Προμηθέας», Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας, Σωματείο Ζύθου - Ποτών - Τροφίμων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Αθήνας, Σύλλογος Βοηθών Φαρμακείων και Φαρμακοϋπαλλήλων Αθήνας, Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, Συνδικάτο Μετάλλου Πάτρα, Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας, Συνδικάτο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Θεσσαλονίκης, Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος Πάτρας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Οικοδόμων Γιαννιτσών, Σωματείο Οικοδόμων Ιωαννίνων, Σωματείο Συνταξιούχων Ιωαννίνων, Σωματείο Δημοσίων Υπαλλήλων Ιωαννίνων, Σωματείο Χειριστών Ανελκυστήρων Θεσσαλονίκης, Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Λάρισας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας, Σωματείο Εργαζομένων στη Γαλακτοβιομηχανία «Ολυμπος», Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Λάρισας, Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης, Συνδικάτο Οικοδόμων Καστοριάς, Σωματείο Μουσικών Σερρών, στη Θάσο τα Σωματεία Ναυτεργατών, Οικοδόμων Λιμεναρίων, Οικοδόμων και Λατόμων Β. Θάσου και Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ενωση Οικοδόμων Αγρινίου, Συνδικάτο Οικοδόμων Αρτας, Σωματείο Ιματισμού Αγρινίου, Σωματείο Οικοδόμων Θεσπρωτίας, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Ενωση Λογιστών Κέρκυρας, Σωματείο Οικοδόμων Φωκίδας, Σωματείο ΑΜΕ Δελφοί - Δίστομο, Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών. Στην απεργία καλεί, επίσης, το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Συνδικαλιστών Εκπαιδευτικών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλατύ άνοιγμα με εξορμήσεις και περιοδείες(2020-09-24 00:00:00.0)
Αύριο Τετάρτη η ταξική απάντηση στην αντιασφαλιστική λαίλαπα(2002-05-28 00:00:00.0)
Από τα κάτω δίνεται η μάχη της απεργίας(2002-05-26 00:00:00.0)
Καθημερινή δράση για την οργάνωση της απεργίας(2002-05-24 00:00:00.0)
Αποφάσεις για την απεργία(2002-05-19 00:00:00.0)
Στους χώρους δουλιάς οργανώνεται η απεργία(2002-04-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ