Πέμπτη 23 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΗΕΑ
Διαπιστώνει «φαινόμενα πειρατείας» στα ΜΜΕ

Ανακοίνωση με αφορμή το κλείσιμο της εφημερίδας «Ανεξάρτητος»

Φαινόμενα πειρατείας στην έκδοση μέσων μαζικής ενημέρωσης και ειδικότερα τις διαδικασίες έκδοσης της εφημερίδας «Ανεξάρτητος» καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Για τη συγκεκριμένη εφημερίδα, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Ενωση, «μέχρι και αυτή τη στιγμή παραμένει αδιευκρίνιστο το ιδιοκτησιακό καθεστώς, οι δημοσιογράφοι που ασχολήθηκαν δεν έχουν πληρωθεί από την έναρξη της έκδοσης μέχρι σήμερα και αντιμετωπίζουν τώρα και το φάσμα της ανεργίας».

Η ΕΣΗΕΑ τονίζει την ανάγκη να υπάρξει άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των οφειλόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία. Απαιτεί την παρέμβαση της κυβέρνησης για την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις επιχειρήσεις έκδοσης και λειτουργίας εφημερίδων και ΜΜΕ οποιασδήποτε μορφής και ως ΑΕ.

Για την επόμενη Τρίτη η ΕΣΗΕΑ προγραμματίζει συνέντευξη Τύπου μαζί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, στον «Ανεξάρτητο», στον «Επενδυτή», στο ραδιοφωνικό σταθμό ΠΛΑΝΕΤ και στον τηλεοπτικό ΤΕΜΠΟ, για την ενημέρωση της κοινής γνώμης, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΕ. Προγραμματίζει επίσης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Τύπου.

Σήμερα αντιπροσωπείες της ΕΣΗΕΑ και των εργαζομένων στον ΠΛΑΝΕΤ και το ΤΕΜΠΟ θα πάνε στη Βουλή, προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ