Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Τεράστιες ευθύνες του κράτους που αντιμετωπίζει ως «κόστος» την αντιπλημμυρική προστασία

Πλημμυρισμένες περιοχές στην περιοχή της Αγιάς Λάρισας
Πλημμυρισμένες περιοχές στην περιοχή της Αγιάς Λάρισας
Οι εγκληματικές ελλείψεις στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας, με ευθύνη κυβερνήσεων και Τοπικής Διοίκησης, προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές και στον νομό Λάρισας.

Συγκεκριμένα, μεγάλες είναι οι ζημιές από τα ορμητικά νερά σε όλο το παραλιακό μέτωπο Λάρισας - Πιερίας, ενώ χωρίς ρεύμα βρίσκονταν, για πολλές ώρες, οι κάτοικοι σε πολλά χωριά και κωμοπόλεις, από τη Λεπτοκαρυά μέχρι τους Νέους Πόρους.

Στα παράλια της Αγιάς του νομού Λάρισας καθώς και στον δήμο Τεμπών για ακόμη μια φορά τα ρέματα «φούσκωσαν» και κατέβασαν φερτά υλικά στην παραλία του Αγιόκαμπου. Από τους ισχυρούς ανέμους που έπληξαν την περιοχή σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων και κλαδιών, με τα περισσότερα περιστατικά να εντοπίζονται σε περιοχές του δήμου Τεμπών. Μάλιστα, στα παράλια του δήμου Αγιάς, στα σύνορα Αγιόκαμπου και Σωτηρίτσας, οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια από την έντονη βροχόπτωση.

Ταυτόχρονα στα χωριά του δήμου Ελασσόνας οι κάτοικοι έγιναν στο ίδιο έργο θεατές, βλέποντας τις διαβάσεις στα χωριά της Ποταμιάς αλλά και τους επαρχιακούς δρόμους να γίνονται απροσπέλαστοι, δημιουργώντας πολλά προβλήματα σε κτηνοτρόφους και αγρότες που αποκλείστηκαν από τα χωράφια και τα βοσκοτόπια τους, αλλά και σε εργαζόμενους που μετακινούνται για να πάνε στις δουλειές τους, όπως επίσης πρόβλημα δημιουργήθηκε και με τη διέλευση λεωφορείου που μετέφερε μαθητές.

Πλημμυρισμένο το τούνελ των Τεμπών με αποτέλεσμα να διακοπεί η σιδηροδρομική σύνδεση

INTIME NEWS

Πλημμυρισμένο το τούνελ των Τεμπών με αποτέλεσμα να διακοπεί η σιδηροδρομική σύνδεση
Σε ανακοίνωσή της, η ΤΕ Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ καταγγέλλει την εγκληματική πολιτική του αστικού κράτους που αφήνει ανυπεράσπιστο τον λαό απέναντι στις πλημμύρες.

Ακινητοποιήθηκαν τα τρένα στη Λάρισα

Ταυτόχρονα το απόγευμα της Κυριακής ακινητοποιήθηκε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, καθώς πλημμύρισαν τα τούνελ των Τεμπών και δεν μπορούσαν να περάσουν οι συρμοί. Ενώ η αμαξοστοιχία που θα αναχωρούσε από Θεσσαλονίκη για Αθήνα παρέμενε για ώρες ακινητοποιημένη στον σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη. Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη γραμμή δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί και η μεταφορά των επιβατών γίνεται μόνο με λεωφορεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ