Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΑΥΛΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ
Το έγκλημα σε βάρος των κατοίκων δεν έχει τέλος

Χτες οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν όταν επιχειρήθηκε να μπαζωθεί και ρέμα της περιοχής

Η μπουλντόζα μπαζώνει το ρέμα της Αυλίζας
Η μπουλντόζα μπαζώνει το ρέμα της Αυλίζας
Η κοροϊδία και η εγκληματική αδιαφορία για τη ζωή των κατοίκων της συνοικίας της Αυλίζας στον δήμο Αχαρνών δεν έχουν τέλος από την πλευρά της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών, δήμου και Περιφέρειας. Το νέο επεισόδιο του εγκλήματος που συνεχίζεται είναι η απόπειρα μπαζώματος του ρέματος της περιοχής, που συνέβη χτες. Θυμίζουμε ότι ο «Ριζοσπάστης» και το «902.gr» από τις 20 Νοέμβρη και με αποκαλυπτικό δημοσίευμα στις 23-24/11 (σελ. 20-21) έχουν αναδείξει την τεράστια αγωνία του κόσμου για τις συνέπειες πιθανής πλημμύρας, αφού στην κυριολεξία έχει πάνω από το κεφάλι του εκατομμύρια κυβικά μπάζων και φερτών υλικών, που προέρχονται από το έργο της διευθέτησης του μεγάλου ρέματος της Εσχατιάς, που εκτελεί το υπουργείο Υποδομών με εργολαβία της ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Χτες το πρωί, οι κάτοικοι είδαν το μεγάλο εκσκαφτικό μηχάνημα που διασκορπά τα μπάζα που συσσωρεύονταν τα τελευταία χρόνια και σχημάτιζαν ένα βουνό, να μπαζώνει και την κοίτη του ρέματος που καταλήγει στο ρέμα της Εσχατιάς. Το ρέμα αυτό, πέρα απ' το γεγονός ότι είναι γεμάτο σκουπίδια και έχει να καθαριστεί πολλά χρόνια από την Περιφέρεια, επιχειρήθηκε χτες να σκεπαστεί πλήρως με ό,τι κινδύνους αυτό σημαίνει.

Μόνο μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων και την απαίτησή τους να σταματήσει το νέο έγκλημα, αναγκάστηκε η δημοτική αρχή του Σπύρου Βρεττού, εκλεκτού της ΝΔ, να στείλει μια τσάπα για τη διάνοιξη του ρέματος που προηγουμένως μπάζωνε το εκσκαφτικό. Ωστόσο η κοροϊδία όλων των αρμόδιων (υπουργείου, δήμου και Περιφέρειας Αττικής) προς τους κατοίκους της Αυλίζας συνεχίζεται. Η δημοτική αρχή προσπαθεί να βουλώσει το στόμα τους λέγοντας, άκουσον - άκουσον, ότι ...πάνω στα μπάζα «θα γίνει ένα έργο που θα τρίβουν τα μάτια τους», εννοώντας ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και δεντροφύτευση του χώρου, «δωρεά της ΙΝΤΡΑΚΑΤ», που έτσι νομίζει ότι ξεπλένει όλη τη βρωμιά που έχει φέρει στην περιοχή.

Μιλάμε για φερτά υλικά που ανακατεύονται με τόνους σκουπιδιών, τα οποία έχουν σηκώσει την επιφάνεια του εδάφους κατά 3-4 μέτρα, ενώ από κάτω είναι το ρέμα, τα σπίτια των ανθρώπων και το 23ο Δημοτικό Σχολείο. Τέτοιος εμπαιγμός!

Οι κάτοικοι δεν έχουν προτεραιότητά τους το γήπεδο, αλλά το να γίνουν στοιχειώδη έργα για να μην πνιγούν και γίνουν «δεύτερη Μάνδρα». Αυτό δήλωσαν και σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο και στο υπόμνημα με εκατοντάδες υπογραφές που συγκέντρωσαν. Και σε αυτή τους την αγωνία οι αρμόδιοι κωφεύουν. Παρεμπιπτόντως, μάθαμε ότι χτες πέρασε από την περιοχή αυτή κλιμάκιο από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, που χωρίς να μιλήσει με κατοίκους, είδε την επικίνδυνη κατάσταση. Το θέμα είναι να παρθούν και άμεσα μέτρα, πριν να είναι αργά.

Το θέμα αυτό μέσω της εφημερίδας και του «902.gr» αναδείχτηκε με περιοδεία του Γιάννη Πρωτούλη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακού συμβούλου Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καθώς και από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Μενιδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ